Webáruház

Aszalt gyümölcs zabpehellyel vegyítve

Aszalt gyümölcs
Aszalt gyümölcs

A nap legfontosabb étkezése a reggeli, ami elhagyhatatlan, hiszen a szervezetet be kell indítani a rengeteg vitamin és ásványi anyag bevitelével. Az aszalt gyümölcs kiváló a reggelik részeként, hiszen akár joghurttal, akár zabpehellyel párosítva, egyaránt fogyasztható. Természetesen az aszalványok magukban vagy magvakkal is fogyaszthatóak. Sőt! Süteményekben és salátákban is megállják a helyüket. Az aszalt vörös áfonya Észak-Amerikában és Észak-Európában őshonos növény, ami tele van vitaminokkal és nyomelemekkel.

Elsősorban nyersen szokták fogyasztani, de igen sokrétű felhasználást tesz lehetővé az ízletes gyümölcs. Ha Ön is szeretne a reggeli részeként egy tápláló ételt elkészíteni, akkor először forraljon fel némi vizet egy kis sóval, majd adjon hozzá egy jó maréknyi zabpelyhet. Ezt főzze lassú tűzön. Állandó keverés mellett addig főzze, amíg sűrű masszát nem kap. Ezután tegyen bele diót, lenmagot, fahéjat és áfonyát. Fogyasztásnál egy kis aszalt gyümölcs és méz megbolondítja az ízletes ételt.

Back To Top