Szolgáltatás

A bio kertészkedés iránt egyre nagyobb az igény

A bio kertészkedés egyre gyakoribbá válik
A bio kertészkedés egyre gyakoribbá válik

A legtöbben tudják, hogy a bio szó egyet jelent a természetessel és egészségessel. A bio kertészkedés azért jött létre, mert a sok vegyszer hatására bizonyos termékek már élvezhetetlenek voltak. Sokan tudják, hogy mi a különbség a természetes és a nagyüzemi kultúrában termesztett zöldségek között, mint amilyen a paradicsom.

A tömegtermelés arra figyel, hogy minden lehetőleg adott méretű, formájú és egyben színű és ízű is legyen. Amikor egy ilyen termékbe harapunk bele, amely külsőre igazán vonzónak tűnik, bizony leggyakrabban csalódnunk kell, mert az íze nem olyan, mint a hagyományos kiskerti rokonáé.

Ennek az az oka, hogy ez a gyors és nagyméretű gazdálkodás nem igazán foglalkozik a hagyományos ízzel, hanem többet ad a kinézetre, mert a vásárlók a méretes termékeket keresik. Ennek hatására azonban többen érzik a szükségét, hogy olyan terméket fogyasszanak, amely visszaadja azt a régi élményt. A bio kertészkedés ezért alakult ki és kezd egyre nagyobb teret hódítani. Nincs szükség óriási területekre az alkalmazásához, elég egy talpalatnyi föld, amit a megfelelő eszközökkel munkálunk meg.

Back To Top