Szolgáltatás

A bojler bekötése és a legfontosabb jellemvonásai

A 120 l-es bojler bekötése
A 120 l-es bojler bekötése

Már 5 literes űrtartalomtól kezdődően kaphatóak a meleg víz ellátásához szükséges bojlerek. Egy háztartásban érdemes legalább a 80 literes változatot beszerezni, de ez attól is függ, hogy hány tagból áll a család és szívesebben szeretnek fürdőkádban pancsolni, vagy inkább zuhany alatt történik a tisztálkodás. Az igazi nagycsaládosoknak ajánlott a 120l bojler, hiszen kiválóan biztosítja a család minden tagjának a meleg vizet, bárki is érjen be utolsónak a fürdőszobába. A tartály speciális tűzzománcozott acéllemezből készül, ami képes hosszú ideig fenntartani a víz hőmérsékletét, amit a saját igényeink szerint lehet beállítani.

Az optimális hőfok 65 °C körül van és ha rendszeresen ezen a fokon marad a víz hőmérséklete, csökkenthető a kiküszöbölhetetlen vízkőnek a képződése. A hőmérsékletszabályozó segítségével ez könnyedén megoldható, ami a beállított fok elérése után, önműködően kikapcsolja a fűtést. Ennek köszönhetően, a 120l bojler nemcsak biztosítja az elegendő meleg víznek a mennyiségét, hanem mindezt energiatakarékos módon teszi.

A bojler bekötése egyáltalán nem okoz komolyabb fejtörést a hely kialakítása szempontjából, azonban vannak különböző feltételei. Ilyen például, hogy a fal vízszintesen tökéletesen sima legyen, hogy a bojler függőleges állapotban álljon. Szükséges legalább 50 mm faltól való távolság ahhoz, hogy rendszeresen tisztítani lehessen a tartály belsejét. A készülék homlokfelülete és a fal között legalább 70 cm távolságot kell hagyni. Legfontosabb tényező, amely nélkül kivitelezhetetlen a beszerelés, hogy a telepítés helyén biztosítva legyen a megfelelő víz-, villamos- és csatornahálózat.

Ajánlott a meleg víz használati helyének közelében elhelyezni a forróvíztárolót, így amíg a csöveken keresztül áramlik a víz, nem veszít jelentős hőmérsékletet. Ezt pedig a csövek megfelelő hőszigetelésével is biztosítani kell. A bojler bekötése, ha nem a helyes módon történik és nem az előírtak szerint, előfordulhat, hogy teljesítményéből veszít, ezért mindenképpen szükséges a szakképzett szerelő tapasztalata és hozzáértése.

Back To Top