chili szósz
Ételek

A chili szósz határtalanul sokoldalú

chili szósz
Chili szósz

A gasztronómia iránt érdeklődők tábora nagyjából két részre osztható, hiszen vannak, akik imádják az erős, pikáns ízeket, a másik csoport pedig elzárkózik ettől az iránytól. A chili szósz kevés otthonból hiányzik, hiszen ha nem is rajong mindenki az erősebb ízek iránt, azért mindig akad valaki, aki megbolondítaná mondjuk a levest egy kis pikantériával.

A chili szósz ugyan nem az egyetlen megoldás, hogy ilyen karakterisztikus ízvilággal dobjuk fel a menüt. Friss erőspaprika, esetleg szárított fűszerpaprika, bors és hasonló alternatívák is szóba jöhetnek, de a szósz egy praktikus, sokak által preferált módszer.

Nem túl romlandó, általában üvegben tárolandó, ami pedig különösen praktikussá teszi, hogy szinte bármilyen állagú étel esetében használható. A chili szósz ma már számtalan helyen beszerezhető, kézműves termékek boltjában éppen úgy, mint nagy étteremláncokban vagy online. Ki kell emelni, hogy érdemes körülnézni a többi szósz között is, hiszen igazán kiváló, izgalmas ízkombinációk léteznek.

Back To Top