Szolgáltatás

A finn szauna mögött ezer év tapasztalata áll

A finn szauna története
A finn szauna története

Azt szokták mondani, járt utat a járatlanért el ne hagyj! Ez a bölcsesség igaz a finn szauna esetében is, hiszen ezt a típust már legalább ezer év dokumentált használat sorolja a jól bevált, bizonyított minőségű dolgok közé.

Nem tudjuk hol, mikor és ki használta először, de az biztos, hogy Európában a finnek használták először tömegesen, innen is a finn szauna elnevezés. A Finnországra jellemző hosszú tél, az extrém hidegek és a száraz levegő indokolttá teszik a használatát, ha megvizsgáljuk milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak.

Ettől függetlenül, a finn szauna használata a mérsékelt éghajlaton élők számára is nagyon hasznos, mivel a számtalan egészségügy pozitívumán túl, egy kitűnő meditációs színhely is, ahol teljes kényelemben lehetünk egyedül, elmélkedhetünk arról, amiről szeretnénk.

Amennyiben nem szeretünk egyedül lenni az sem gond, hisz a finn szauna nagyobb méretben is működik, vagyis létezik családi, többszemélyes kivitelben is. A finnek előszeretettel használják közösségi térként is, ahol kisebb-nagyobb csoportokban élvezik az együttlét örömeit.

Back To Top