hegyikristály karkötő
Vásárlás

A hegyikristály karkötő szemet gyönyörködtető darab

hegyikristály karkötő
Hegyikristály karkötő

Néhány ásványnak igazán különleges története van. Például a hegyikristály karkötő a mondák szerint az Alpokból származik. A magas hegységeknek a csúcsain folyamatosan hó található, a görögök ezért úgy vélték, hogy abban a magasságban a jég felolvadhatatlanná vált és ebből készítettek maguknak ékszereket.

Valójában a hegyikristály egy olyan ásvány, ami teljesen színtelen, mivel kémiailag tisztának számít. A tulajdonságait könnyű tanulmányozni, általában hatszöges oszlopokból állnak az eredeti kvarcok. A szivárvány színét annak köszönheti, hogy az ásványban egészen finom repedések találhatóak, amelyek visszaverik a fénysugarakat.

Ezt a szín-világot mesterséges úton is elérik azáltal, hogy a felhevített kristályt nagyon hideg vízbe mártják, így magától megjelennek a vékony törések. Nagy szerepe van az ékszeriparban, de díszítőelemként is felhasználják. Általában a gyémántot szokták vele pótolni, mivel könnyen csiszolható. A hegyikristály karkötő a hölgyek körében felkapottnak számít, ráadásul kedvező áron beszerezhető.

Back To Top