Szolgáltatás

A hőszigetelő üveg a környezetért szól

Ablak hőszigetelő üvegből
Ablak hőszigetelő üvegből

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol már a fosszilis tüzelőanyagokra nem lehet támaszkodni. A kőolaj, földgáz készletei végesek, és ez egyre világosabbá válik az emberek számára. Ezért olyan megoldásokat kell találni, amivel a megtermelt energiát takarékosabban lehet felhasználni. A hőszigetelés biztos megoldás, és ezt a nyílászáróknál kell kezdeni a hőszigetelő üveg segítségével. Számos tudományos kísérlet alátámasztotta, hogy a házak, lakások hővesztesége húsz százalékban a rossz, gyenge minőségű ablakoknak tulajdonítható.

Mivel ez a húsz százalék hosszú távon plusz anyagi ráfizetést jelent, ezért azok, akik nem csak a jelennek élnek, az energiatakarékosságot tekintve mindenképp meg kell fontolják a hőszigetelést. Sokan ezalatt csak a falakat értik, de ez téves felfogás. Tény, hogy a hőszigetelés nélküli falak harminc, negyven százalék arányban felelősek lehetnek a hőveszteségért, ám az ablakok húszszázalékos vesztesége is tűrhetetlen. Mindenképp érdemes a hőszigetelő üvegbe invesztálni, mely az egyik legbiztosabb megoldás az energiatakarékosság teljes elérését tekintve.

Azok, akik beszereltetik a thermo üveg sajátos ablakait, keretét, már az első hónapban megtapasztalják a pozitívumokat. Elsősorban télen egyből érződni fog, hogy a meleg jobban bent marad a házban, lakásban. Ez bizony az üvegnek köszönhető, ugyanis egyedüli fejlesztésének tulajdoníthatóan maximálisan véd a hőveszteség ellen. Másodsorban pedig a költségek is csökkenni fognak. Érthető módon, minél jobb az ablak, annál jobban szigetel.

Gondoljon bele, hogy nem kell elhasználjon x köbméter gázt, hanem annak csak a nyolcvan százalékát. Ez már egy hónap alatt is remek kis megtakarítás, nem hogy egy éven belül. Vagy ha fával fűt, megeshet, hogy tíz méter fa nem fogy el olyan hamar, mint ezelőtt. E hihetetlen előnyök egyre több embert gondolkodtatnak el, és sokakat cselekvésre sarkallnak. Döntsünk hát mi is egy szebb jövő mellett, ahol a megtermelt energiát takarékosabban lehet felhasználni, és ahol a hőszigeteléssel, thermo üveggel küzdhetünk környezetünk megvédéséért.

Back To Top