japán whisky
Webáruház

A japán whisky rövid bemutatása

A története a 20. század elejére nyúlik vissza, amikor is az ország első lepárlói megnyitották kapuikat. A japán whisky alapvetően skót technológiákon alapul, ettől függetlenül számos olyan elem is jellemző rá, ami különleges és egyedi.

Hatalmas odafigyeléssel válogatják ki az alapanyagokat és nagy gondot fordítanak az érlelésre. Sok lepárló rendelkezik saját erdővel, ahol a hordókhoz szükséges fát termesztik. Az érlelés során gyakran használnak mizanura hordókat, mert különleges ízjegyeket adnak az italnak.

A japán whisky kifinomult, elegáns és összetett. Az ország természeti adottságai, mint például a tiszta forrásvíz és a változatos klíma tovább gazdagítják az ízpalettát.

A mesterek gyakran játszanak az érlelési technikákkal, ami azt jelenti, hogy eltérő típusú hordókat használnak annak érdekében, hogy még komplexebb ízvilágot érjenek el. A japán whisky igazi különlegesség, ami minden eseményen tökéletesen megállja a helyét, legyen szó esküvőről, születésnapról vagy szimpla baráti összejövetelről.

Back To Top