kémény szigetelés
Webáruház

A kémény szigetelés többféleképpen elvégezhető

kémény szigetelés
Kémény szigetelés

Azokon a helyeken, ahol a magas hőmérséklet elkerülhetetlen, speciális anyagokat kell felhasználni az építés során. Az egyik ilyen helyzet a kémény szigetelés alkalmával következik be. Erre a helyre kiválóan alkalmasak a kálcium-szilikát tűzálló lapok, akárcsak a biológiailag lebomló kerámiaszálas paplanok. A 900 Celsius fokig terhelhető szigetelő lapok többféle vastagságban érhetőek el, táblaméretük és formátumuk kiválóan alkalmassá teszi nemcsak a kémény szigetelés optimális ellátására, hanem felhasználhatóak kandallók, kályhák és kemencék esetében, de még dohos, nedves falak izolációjára is.

1100 Celsius fokot bírnak ki a kerámiapaplanok, amelyeknek további előnyük, hogy olyan helyekre is sikeresen beilleszthetőek, ahová a merev lapok nem férnek be, mivel kiválóan hajthatóak és a legkisebb részbe is applikálhatóak. Az általában 60 cm széles tekercs alakjában forgalmazott anyag a hagyományos alumínium-szilikát gyapjúnak az alternatívája. A kémény szigetelés az említett alapanyagok felhasználásával igen egyszerű folyamat.

A kandalló kályha lég- és konvenkciós fűtésű

A belsőépítészeti lehetőségek száma napjainkban szinte határtalan, kiterjed a lakberendezési tárgyak mellett, többek között a fűtési rendszerekre is. A kandalló kályha igen praktikus és esztétikus berendezés, eltérő, mint az egyszerű kályha vagy kandalló. Fő jellegzetessége, hogy lég- és konvekciós fűtésű, zárt égésterű és esetében igen biztonságos a külső levegő bevezetésének kivitelezése.

A kandalló kályha méltán egyre népszerűbb és ennek következtében az erre a tematikára szakosodott üzletekben és a kandalloepites.hu felhasználóbarát webáruházban is számos formában, méretben és stílusban található meg, mint amilyenek a cserépből vagy öntöttvasból készült, az energiatakarékos, a folytonégő, a hőtárolós, a kisméretű, a modern, a sarokba telepíthető, a vízteres, a panoráma és a mobil kivitelezésű modellek. A kandalló kályha telepítése a hagyományos tűzhelyekhez képest igen egyszerű, mivel nincs építés, hanem gyakorlatilag a beállítást követően azonnal üzemképes.

Back To Top