Webáruház

A konvekciós kandalló profi lemez köpenye

Hődob a hatékonyság növelésére

Egy kandallónak számtalan tartozéka van. Például a hődob a hatásfok növeléséért felel, ezért nem is meglepő, hogy ez manapság már a berendezések java részében megtalálható. A tartozék kandallóra csatlakoztatásával növelni lehet a hőleadó felületet, és garantálható az alacsonyabb hőmérsékletű füstgáz áramlása is a kéményben.

A kandalló hődob azért is jó, mert ez elősegítheti a konvekciós légáramlás növekedését, és a nagyobb teljesítmény elérését. Nyilván az, hogy mekkora hatásfok növekedést tud eredményezni, nagymértékben függ a kandallótól is.

Például egy amúgy is rossz hatásfokkal üzemelő, olcsó, régi készülékeknél akár 35%-ot is javíthat a hőleadáson. Ezt még inkább fokozni lehet úgy, hogy 45 fokosan kerül beépítésre a hődob. De egy profi, korszerű berendezésnél a legfeljebb 5-8%-os növekedéssel lehet számolni, hiszen itt a kiáramló füst hőfoka eleve alacsony.

A legmodernebb készülékeknél meg még kevesebb a hőleadás javításának az értéke. Ahhoz, hogy biztosra menjen az ember, a hődob megvétele előtt ki kell kérje egy szakember véleményét. A Benkel shopnál nem csupán a termék vehető meg, hanem a szakértőktől is lehet tanácsot kérni, akik mindenben rendelkezésre állnak.

Egy hozzáértő személy el fogja mondja a vásárlónak, hogy a kelléket mindig a füstcső-csatlakozás méretéhez passzolva kell kiválasztani. Egy újszerű konvekciós kandalló esetében biztosan segít valamennyit ez a tartozék, azonban túl nagy változásra nem lehet számítani, hiszen alapból egy profi eszközről van szó.

Mit is garantál ez a fűtőberendezés? Nos, a konvekciós kandalló segítségével egy olyan fűtési megoldás biztosítható, amivel a ház központi fűtése egy kiépített légcsatornán keresztül történik. A konvekciós kandalló igazából nem más, mint egy olyan légfűtéses kandallóbetét, amelyikre rá van szerelve egy lemezköpeny.

Ezt sokan csak konvekciós burkolatként ismerik, és a legfőbb feladata, hogy a szerkezet által termelt meleg levegőt összegyűjtse, majd az erre csatlakoztatott légcsatornákba juttassa azt.

Back To Top