túrabotok
Webáruház

A korszerű túrabotok nagy segítséget jelentenek

A túrázás és a hegymászás megkönnyítése érdekében, napjainkban számos minőségi kellék áll az érdeklődők rendelkezésére. A nomadsport.eu webáruházban, a speciális ruházat és a lábbelik mellett, túrabotok is találhatóak. Ezek használatával, a tereptől függetlenül, nagymértékben növelhető a stabilitás, elkerülhető az egyensúlyból való kibillenés és csökkenthető a lábakra, az ízületekre ható terhelés mértéke, továbbá segítséget nyújtanak a gyalogló ritmus megtartásában.

A túrabotok használatával eltávolítható a zavaró növényzet és felderíthetőek a bizonytalan területek, mint amilyenek a mocsaras vagy gödrös, egyenetlen terepek. Az ütődést elnyelő botok belső rugókat tartalmaznak, amik elnyelik a rezgéseket. Ez főként hegyről lefelé jövet hasznos, de amennyiben a terep nem lejt, a funkció ki is kapcsolható. Kiemelten ajánlott ez a típus annak, akiknek sérült vagy gyenge a csuklója, a könyöke vagy a válla. A hagyományos túrabotok nem rendelkeznek a rezgéscsillapító berendezéssel, ezért alacsonyabb a súlyuk és kevesebbe is kerülnek. A komfortszintjük alacsonyabb, de ennek ellenére az egyensúlyi helyzetet ugyanúgy támogatják, mint a rezgéscsillapítóval ellátott modellek. Az ilyen túrabotok használata sportosabb, pontosabb, viszont effektív használati ismeretet igényelnek haladás közben.

A kompakt vagy női túrabotok abban térnek el a termékkategória többi darabjától, hogy rövidebbek és keskenyebb a markolatuk, továbbá kisebb a súlyuk és könnyebb az összecsukásuk. A kisebbeket a gyermekek is bátran használhatják. A hegymászó botok markolata gyakran T alakú és leginkább egyenes terepen alkalmazhatóak hatékonyan. Éppen ezért, ezeknek a másik, széles körben elterjedt elnevezése a sétabot. Ezek leginkább állítható hosszúságúak és alkalmanként különféle médiaeszköz rögzítésére alkalmas csatlakozókkal is el vannak látva, ennek köszönhetően az ilyen kialakítású túrabotok funkcionálhatnak kamera vagy fényképezőgép állványként, azaz biztonságosan rögzíthetőek a túrázás közben történő dolgok és a bejárt környezet.

Back To Top