kulé kavics
Szolgáltatás

A kulé kavics gömbölyded formájú folyami kőzet

kulé kavics
Kulé kavics

A belvíz, a beázás és általában a vízelvezetésben igen fontos szerepet kapnak a különféle, nem tömöríthető természetes anyagok. Az egyik ilyen a speciális folyami kulé kavics, amit a természet alakított ki és nem szükséges a használata előtt semmilyen előmosást alkalmazni. Főként kvarcból és kvarcit szemcsékből áll. Az évmilliók során a folyó víz formálta a kulé kavicsokat tökéletesen gömbölyded formájúvá.

Jellemző rá a sima, kellemes tapintású felület, ami alkalmassá teszi a vízelvezetés mellett arra is, hogy játszótereken, strandokon és kertekben töltsék fel vele a terepet. A színe a származási helyétől függően szürkés és barnás, de található kellemes bézs színben is.

Nagy tisztaságú kőzet, nem tartalmaz sem apróbb köveket, sem pedig homokot vagy agyagot. Az osztályozása a kereskedelmi forgalomban mérvadó, a leginkább elterjedt a 20 és 40 milliméter közötti átlagos szemcseméretű kőzet. A kisebb méretűek alkalmazási területe a játszóterek és a parkok, míg a nagyobb kulé kavics az építkezéseken részesül előnyben.

Back To Top