mágnesszelep
Webáruház

A mágnesszelep és az automatikus öntözés

mágnesszelep
Mágnesszelep

A kertek, sportpályák és más füves területek öntözése időigényes feladat. Az automata öntözőrendszerek egyik szerencsés találmánya a mágnesszelep, ami megoldja a locsolás problémáját. Ahogy elérjük a tavaszt, a nappalok hosszabbodnak, a napsütés erősebbé válik, a növények pedig megszomjaznak.

Ilyenkor a tulajdonosok kénytelenek reggel és este a slaggal járni a területet, a nyári forróságban pedig napközben is. Azonban ez nem mindig lehetséges, hiszen az emberek dolgozni járnak, a barátokkal találkoznak, egyéb elfoglaltságaik vannak. Itt jön képbe az automatikusan induló locsolás, ami helyettünk indítja és zárja el a vizet, hogy akkor is igyanak a növények, amikor nem vagyunk otthon. A mágnesszelep működése az elektromágnesességen alapul, amit kézzel és időkapcsolóval lehet irányírani.

Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint beprogramozni az időegységet és gyönyörködni a zöld a kertben. Ha félünk a felesleges vízpazarlástól, akkor az esőérzékelő elhelyezése még hatékonyabbá teszi a rendszert.

Back To Top