vállalati jogász
Szolgáltatás

A megfelelő vállalati jogász kiválasztása

vállalati jogász
Vállalati jogász

Szerencsés helyzetben vagyunk, ha van cégen belül egy ügyvéd, akire a cifra esetekben lehet számítani, azonban nem ez az általános tényállás, ami a hazai vállalkozásokat illeti. Viszont, kivel ne fordult volna már elő, hogy olyan esettel szembesült, ami vállalati jogász után kiáltott? Ugyan nem feltétlenül szükséges, hogy a szakember a vállalat közvetlen alkalmazásában álljon.

Már csak azért sem, mivel egy kisebb cégnél nem lenne napi 8 órát kitöltő teendője, viszont az mindenképpen előnyös, ha kéznél van egy tapasztalt és megbízható vállalati jogász telefonszáma. Mindenképpen érdemes megnézni, hogy az adott ügyvéd milyen szolgáltatásokat kínál, mivel sokszor esnek olyan hibába az ügyvezetők, hogy olyan ügyben próbálnak segítséget kérni, ami nem a választott személy szakterülete. Ez nemcsak időigényesebb, de drágább is lehet és a pozitív végkimenetel sem garantált.

A legtöbb vállalati jogász igen széles tevékenységi körrel rendelkezik és sok témát érint, viszont érdemes ezeket már a legelején tisztázni. Sőt, olyan ügyvéd is tevékenykedik a szakmában, aki a szokásos mindennapi jogi teendők mellett, az üzleti mediáció tevékenységet is felvette a portfóliójába. Az alternatív vitarendezést általában még a jogi segítségkérés előtt szokták igénybe venni a cégvezetők, hiszen egy vita eme szakaszában még nem feltétlenül szükséges a jogi lépések megtétele. Az üzleti mediációt minden olyan esetben érdemes kihasználni, amikor valamilyen nézeteltérés akad két fél között.

Ez lehet akár két munkavállaló, főnök és beosztott, kereskedelmi partnerrel vagy vásárlóval felmerült vitahelyzet esetén is eredményes segítség. Az érintetteknek sokszor elképzelhetetlen, hogy a történet úgy záruljon, amikor mind a két fél nyertesen kerül ki az ügyből, de minden kétséget kizáróan lehetséges egy ilyen végkifejlet is. Az üzleti mediáció általában olcsóbb, gyorsabb és eredményesebb, mintha saját magunk szeretnénk megoldani a helyzetet. Az ajánlatkéréshez és további információkhoz lépjen be a honlapra!

Back To Top