Szolgáltatás

A MTB kerékpár trendet teremtett

MTB kerékpár

Az elmúlt évtizedek során rengeteget fejlődtek a közlekedési eszközök. A környezetkímélő és praktikus tulajdonságok mellett, a funkcionalitás is nagyon fontos szerepet kezdett el betölteni ebben a szegmensben. A kétkerekűek terén az MTB kerékpár óriási áttörést jelentett a megjelenésével, a sport és szabadidős tevékenységek szempontjából.

A BMX nagytestvéreként is emlegetett kerékpár típus jellemzően az ifjúságnak, illetve a felnőtt lakosságnak készült. A fő funkciója ennek a minimális felszereltséggel rendelkező, vastag gumikkal ellátott bringának a terepbiciklizés, sportolás lehetősége. Az MTB kerékpár, az angol Mountain Bike szavakból származó rövidítést takarja, ami egyértelműen hegyi bringát jelent.

A nagy népszerűségnek örvendő típus hamar belopta magát a fiatalok szívébe és egyre többen kezdték vásárolni. Megjelentek a teljesen felszerelt, városi típusok is, amelyek multifunkcionális járműt hoztak létre. Ezzel egyaránt lehet terepen és aszfalton kényelmesen, biztonságosan közlekedni. A széles gumi mély bemarással kiváló tapadást biztosít az MTB kerékpárnak.

Idővel megjelentek az átalakított, továbbfejlesztett vázak, amelyek egyedi rugózással lettek ellátva, illetve az első teleszkópos villák kiváló futást garantálnak egyenetlen útfelületen is. Az MTB kerékpár betörésével a piacra, az extrém kerékpározás is vele együtt lett egyre népszerűbb. Ma már jelentős rajongótáborral bír, illetve rendszeresen rendeznek terepkerékpár versenyeket, ahol az erős és strapabíró MTB kerékpárok képességét vetik össze a tulajdonosok.

Back To Top