Szolgáltatás

A multi-split klíma védelmet nyújt a meleg ellen

Nyári forróság ellen megoldás a multi-split klíma
Nyári forróság ellen megoldás a multi-split klíma

Kellemes hűvös az otthonunk minden szobájában? Ez ma már egyáltalán nem álom! Csupán a multi-split klíma készülék szükséges és egy ügyes kezű szerelő, aki az egészet beszereli. De miért pont multi? Nagyon egyszerűen azért kapta ezt a nevet a légkondicionáló rendszerek ezen képviselője, mert egyetlen külső egységhez, lehetőség van több belső modult csatlakoztatni. Ez régebben még nem igazán volt megoldható, így amióta a technológia fejlődésnek indult, azóta nagyon népszerűvé vált ez a kialakítás. Lássuk csak kicsit pontosabban a multi-split klíma előnyeit!

Vegyünk példának egy hagyományosnak mondható 2-3 szobás lakást. Nagyon egyszerűen megoldható, hogy a különböző lakrészekben, akár teljesen egymástól eltérő klíma uralkodjon és mindez egyetlen gombnyomástól függ. A modern rendszerek másik pozitívuma, hogy valamilyen mértékű melegítésre is képes lehet, ezért a kora őszi és téli időszakban még nem kell feltétlenül szükséges az egész lakás fűtését beindítani, mert tetszőlegesen egyes szobákat képesek lehetünk melegben tartani a multi-split klíma használatával. Hol szerezhetőek be ezek a termékek?

Nem szükséges túl messzire menni, mert nagyon sok nagyáruház polcain megtalálhatjuk, de amennyiben nem akarunk egyáltalán kimozdulni otthonról, akkor házhoz is jöhet minden. Az internet manapság, már képes szinte teljes mértékben kiszolgálni minket. Több honlap, amilyen például a cityklima.hu nemcsak hasznos leírásokat tartalmazhat a számunkra, hanem akár komplett rendszereket is, amit a cég alkalmazottai képesek fel is szerelni nekünk. Mielőtt azonban a multi-split klíma hazakerülne, még nem árt egy szaktanácsadáson is részt venni, vagy éppen helybe hívni a szakembert, aki meg tudja állapítani, hogy pontosan mekkora kapacitásra van szükség ahhoz, hogy minden helyiséget hatékonyan hűteni vagy fűteni tudjunk.

Mivel többféle modul csatlakoztatható, amilyen lehet az oldalfali, mennyezeti, légcsatornás, padlón álló vagy a kazettás kialakítás, azt is érdemes kiszámolni, hogy melyik fogja a leghatékonyabb hatásfokot elérni. Összességében nyugodtan elmondhatjuk, hogy a multi-split klíma hosszútávon nagyon jól megtérülő befektetés, aminek az előnyeit már rögtön a beépítést követően képesek vagyunk kiélvezni. Amennyiben főként a forróság ellen akarjuk bevetni, akkor jól tesszük, ha nem várunk túl sokat a kiépítéssel és még bőven a nyár előtt megvásároljuk, hogy mire jön a kánikula, akkor már hatékonyan fel tudjunk lépni ellene. Legyen a szobában multi-split klíma és vészeljük át könnyedén a nyári hónapokat!

Back To Top