parfümök
Webáruház

A parfümök elengedhetetlenek az ápoltsághoz

A szaglás olyan érzéke az embernek, amit sokan alábecsülnek, pedig tudományos kutatások is kimutatták, hogy a szaglómemória foglalja el a legtöbb helyet az agyban. A parfümök befolyással vannak ránk, ahogy az is, ha eszünkbe jut egy kirándulás a tópartnál esőben vagy a mezei virágok illata. Az illatokhoz emlékek kötődnek.

Ezeket a szereket már az ókorban is alkalmazták, például Egyiptomban, ahol leginkább vallási célokra, temetési rituálékhoz vették hasznát. Onnan terjedt el és kezdték használni a görögök, a rómaiak és a felsőbb osztályú perzsák. Az igen illatozó parfümök már az ókori Indiában is ismertek voltak, ahonnan még manapság is a legtöbb összetevő származik.

Később Franciaország lett eme termék előállításának középpontja és az ottani nemesség rossz higiéniai szokásai miatt kezdtek elterjedni. A parfümök hatással vannak az ember hangulatára, de azokéra is, akikkel egy nap folyamán találkozunk. A jól megválasztott esszencia kihangsúlyozza a stílust és pozitívan erősíti a megjelenést.

Back To Top