Szolgáltatás

A székrekedés ellen gyorsan megoldást kell találni

Székrekedés ellen gyorsan
Székrekedés ellen gyorsan

A gyógyítás atyja, Hippokratész azt vallotta, hogy „A betegségek nem derült égből villámcsapásként érnek minket, hanem a természet ellenében elkövetett mindennapos kis bűnökből fejlődnek ki. Ha ezeket gyakran követjük el, a betegségek látszólag hirtelen törnek elő.”

Aki a székrekedés ellen gyorsan ész nélkül kapkod fűhöz-fához, az valószínű hosszú ideje fittyet hány a szervezet megfelelő gondozására. Nem táplálja rendes táplálékkal, aminek emésztéséhez évezredeken át alkalmazkodott, nem mozgatja eleget a futásra tervezett emberi testet.

Az ülőmunka, a tétlenség és helytelen táplálkozás büntetése a szorulás és a székrekedés ellen gyorsan nem sokat lehet tenni. Ugyanolyan kitartó munkával kell visszatérni a helyes útra, a megfelelő életvitelre, amilyen szorgalommal eltáncolt onnan az illető.

Vannak ugyan a székrekedés ellen gyorsan ható gyógyszerek, de ezek csak pillanatnyi enyhülést hoznak, de ha a kiváltó okok nem szűnnek meg, akkor a probléma másnap ugyanúgy jelentkezni fog.

Valószínű, hogy Hippokratész, amikor 2400 évvel ezelőtt megfogalmazta az idézett gondolatokat, nem a székrekedésre gondolt, hiszen akkor még nyoma sem volt a stressz okozta vegetatív idegrendszeri zavaroknak, az ipari forradalom eredményeként beköszöntő elkényelmesedésnek, helytelen táplálkozásnak és hajszolt életvitelnek.

Akkor még nem keresett megoldást a székrekedés ellen gyorsan senki, hiszen természet-közeli állapotban élt az emberek nagy része és nem nagyvárosokban, elszakítva mindattól, amihez évezredek során kiválóan alkalmazkodott a szervezete. Ez az élettől való elszakadás, a természet ellen elkövetett „bűn” eredménye a szervezet normális működésének a felborulása és a büntetés a székrekedés, meg az egyre újabb betegségek megjelenése.

A székrekedés ellen gyorsan ugyan bevehető egy hashajtó, de a vastagbél kiterjedt működési zavarából adódó panaszok, csak ideiglenesen szűnnek meg ettől és másnap jelentkeznek újra, rombolva az életminőséget. Számos vizsgálat kutatta a témát és kiderült, hogy a nők négyszer gyakrabban szenvednek a szorulástól, mint a férfiak.

Back To Top