zománcos edények
Webáruház

A zománcos edények bírják a strapát

Sokszínűségük és tartósságuk révén, széles körben használatosak a konyhában. A zománcos edények általában vas, acél vagy alumínium felhasználásával készülnek. Egy erős réteg kerül rájuk, majd üvegszerű bevonat. Kifejezetten strapabíróak, szóval ellenállnak a karcolódásnak és a hőmérsékletnek.

Nem reagálnak az ételekkel, vagyis nem változtatják meg azok ízét vagy összetételét. Jól tartják és egyenletesen osztják el a hőt, ami optimális főzési és sütési eredményekhez vezet. Rengeteg mintában és színben kaphatóak, így esztétikailag szépítik a konyhát. A zománcos edények alkalmazhatóak szinte minden típusú tűzhelyen, beleértve a gáz, az elektromos és az indukciós főzőlapokat, sőt, sütőbe is helyezhetőek. Nem porózus a felületük, így könnyen tisztíthatóak.

A kémiai inaktivitásuk miatt környezetbarátoknak nevezhetőek. A prémium márkák magasabb árszinten mozognak, viszont ez nem azt jelenti, hogy az olcsóbb változatok ne felelnének meg az elvárásoknak. A zománcos edények néhány kattintással megrendelhetőek a webshopokból.

Back To Top