zománcos edények
Webáruház

A zománcos edények iránt nagy a kereslet

Könnyen felismerhetőek a fényes külsejükről és a tartós bevonatukról. A zománcos edények hatalmas népszerűségnek örvendnek a háziasszonyok és a szakácsok körében, hiszen alapvető eszközöknek számítanak a konyhákban.

A speciális bevonatuknak köszönhetően, nem veszélyezteti a rozsda és nem lépnek reakcióba az ételekkel. A zománcozás során az eszközöket egy vékony rétegben üveges anyaggal vonják be, ami megvédi az alapot és megakadályozza a tapadást. Az előnyeik közé tartozik többek között az, hogy nagyszerűen ellenállnak a karcolódásnak és a kopásnak. A zománcos edények sima, nem porózus felülete lehetővé teszi a könnyű tisztítást. A színes, mintás darabok elegáns megjelenést kölcsönöznek a konyhának és vonzzák a tekinteteket.

Ideálisak főzéshez, pároláshoz és sütéshez, sőt, alkalmasak az ételek hűtőben való tárolására is. Mivel esztétikusak, közvetlenül az asztalra is helyezhetőek a tálalás alkalmával. A zománcos edények karbantartását illetően kerülni kell a súrlódó anyagok használatát, mivel ezek károsíthatják a bevonatot.

Back To Top