Webáruház

Amit a Peugeot alufelniről tudni érdemes

Egy alapfelszereltségű G Astra verda is jól mutat, és ezt még szebbé lehet tenni egy szett alumínium felnivel. A jól megválasztott G Astra alufelni roppant látványos tud lenni, sőt, mi több, ez még autó úttartását is javítja, köszönhetően a kisebb rugózatlan tömegnek. Az is előny, hogy ezáltal a gumi jobban tapad, a fékezés is könnyebb, illetve a járgány irányíthatóságával sem lesznek olyan gondok, mint a lemezfelni használata esetén.

Aki azonban először dönt a G Astra alufelni megvásárlása mellett, egy pár dologra fel kell készüljön, hiszen ennek is megvannak a hátrányai, még akkor is, ha azok elenyészőek a pozitívumokhoz képest. Először is azt kell tudni, hogy a G Astra alufelni sokkal több törődést és figyelmet követel meg, mint mondjuk egy lemezfelni. Az alufelnik pereme sokkal sérülékenyebb, mint a lemezfelniké, ezért parkolásnál, köves, hegyes utakon megeshet, hogy megkarcolódik. A gondot még az jelenti, hogy a legtöbbször itt sérül a kerék, főleg parkolásnál, és egy kis horzsolás is elronthatja a tárcsa imázsát. A G Astra alufelni rosszul viseli a kátyúkat is, illetve szélsőséges esetben, egy nagyobb gödörbe hajtva nagy sebességgel, el is törhet a felni. Az alumínium tárcsa használatakor még annyit kell tudni, hogy ez téli időszakban a sózást sem viseli olyan jól. Nincs ez másképp a Peugeot alufelni esetében sem, hiszen ekkor is figyelni kell ezekre a problémákra. Ha megsérült a kellék és úgy tűnik, hogy nem lehet használni, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, tehát arra, hogy azt ki kell dobni és muszáj újat venni.

Magyarországon is javítható a Peugeot alufelni, köszönhetően a sok erre szakosodott műhelynek és a profi szakembereknek. A kisebb karcokat, felmaródásokat polírozással oldják meg a hozzáértők. Ha pedig egy kátyú vagy gödör miatt deformálódik el a keréktárcsa, akkor a görgőzéses megoldást választják a munkatársak. Akkor sem kell nagyon tartani a dologtól, ha a Peugeot alufelni sérülése olyan nagymértékű, hogy a felniből kitörött egy darab. A profi műhelyekben ekkor pótlással, hegesztéssel orvosolják a helyzetet.

Back To Top