nyugdíjbiztosítás
Szolgáltatás

Az állam is segíti a nyugdíjbiztosítás fizetését

nyugdíjbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás

A pénzből sohasem elég, tartja a mondás, de ez nagyon relatív. Akinek szétfolyik a kezéből minden pénz, annak valójában semmi sem elég. A takarékosság sok mindenre megoldás lehet, de a legjobb az, ha a pénzügyi tervet állítunk fel. Ennek pedig részének kell lennie a nyugdíj takarékosságnak is. Kattints ide és megismered, hogy hazánkban mely biztosítók és bankok foglalkoznak ilyen jellegű szerződések kötésével. Ezt mindenkinek egyénileg kell kezdeményeznie, mivel ez nem a munkáltató dolga.

A nagyobb cégek gyakran felhívják a dolgozóik figyelmét erre a lehetőségre, mivel az előnyös számukra. Az állam annyiban segít, hogy adójóváírást tesz lehetővé a befizetett összegek után. Tehát, ahány ember, annyi lehetőség. Ezért érdemes olyan tapasztalt szakemberhez fordulni, aki széleskörű tudással rendelkezik, hiszen a lehetőségek teljes ismeretében lehet csak a legjobb ajánlatot összeállítani.

Aki fiatalon kezdi meg a részletek fizetését, az alacsony összeggel és hosszú futamidővel számolhat. Ez talán az előnyösebb változat, mivel néhány ezer forint havi költséget kisebb valószínűséggel érez meg a családi költségvetés. Természetesen, ha van rá mód, nagyobb összegű szerződés is köthető. Sőt, az évek alatt az összeg nagysága is változtatható, az anyagi lehetőségek függvényében. Minderről az ebben illetékesek tudnak részletes információt adni.

Aki idősebb korban kezdi meg a befizetéseket, számukra ez kevésbé előnyös lehetőség, mivel a futamidő rövidebb, így havonta nagyobb összegeket szükséges befizetniük. Ennek ellenére, ha legalább 5 évvel az öregségi nyugdíj ideje előtt elkezdik a havi törlesztést, még ennyi idő alatt is van lehetőség jutalékot megvalósítani és nyereséggel zárni a szerződést. A szerződő fél dönti el, hogy milyen alapokba szeretné a pénzét helyezni, így ezután kockázatot is vállal. A kisebb kockázatú alapok kisebb jutalékkal bírnak, a nagy kockázat pedig siker esetén szép hozammal kecsegtet. Ennek a nyugdíjbiztosításnak nincs köze az állami nyugdíjhoz, teljesen más alapokba kell befizetni és másik kasszából kerül kifizetésre is.

Back To Top