ametiszt
Ékszer

Az ametiszt népszerűsége töretlen

ametiszt
Ametiszt

A gyógyító kövek hatalmas jelentőséggel bírnak napjainkban. Ezek között nagyon népszerű az ametiszt. A színe a lilától egészen a sötétbíbor árnyalatáig kiterjedtet. A színét egyébként a vastartalma határozza meg minden esetben. Az értékét és a minőségét számtalan dolog határozhatja meg, ez nagyban függ a lelőhelyétől.

Az Amerikából származó darabok mérete nagy, amíg az afrikai kövek kicsik, viszont a színűk intenzívebb. Az ametiszt megtalálható még Szibériában, Ausztráliában, Kanadában, Brazíliában, valamint Európában. Rengeteg ékszert készítenek ebből a különleges kőből. Tökéletes nyakláncok, fülbevalók, karkötők és fülbevalók elkészítéséhez.

Ezek a legtöbb ékszerüzletben fellehetőek. Az internetes boltok is szép számmal kínálnak efféle kiegészítőket, így a rendelést online is intézheti. A kiegészítők fényképes bemutatásban részesülnek, ezáltal lehetősége van szemügyre venni azokat. Emellett még rövid leírást is találhat, amit érdemes elolvasni. Az ametiszt felhasználásával készült kellékek nem túl drágák, így bárki beszerezheti azokat.

Back To Top