Szolgáltatás

Az aranyér kezelés és elkerülés módjai

Aranyér kezelés

Az embereket egyre több olyan betegség sújtja, amelyeknek oka, hogy szakítottunk a természettel. Ezt már lassan kezdi felismerni a modern orvostudomány is, de gyakran nem tud mit tenni, csak a hagyományos tüneti kezeléssel próbálkozik, ami gyakran nem elég hatékony, hiszen újból kialakul a probléma. Szerencsére, bizonyos körültekintéssel az aranyér kezelés otthon is megoldható, házi praktikákkal. Nézzük meg egy picit a számokat! A statisztikák szerint, a nyugati társadalom majdnem 58 %-a szenved bizonyos szintű aranyér betegségtől. Ez nagyon magas arány, ami hazánkban is megmutatkozik. Talán nincs bevett aranyér kezelés? De van! Gyakran műtéti eljárással lépnek közbe.

Ez azonban nem végleges, mert a kiváltó ok jelenlétében újból megjelenik a tünet. Maga a jelenség általában a székelés nehézsége miatt alakul ki. A folyamatos erőlködéstől a végbélnyílás körüli vénák kitágulnak és beduzzadnak. A hatásos aranyér kezelés éppen ebből kell kiinduljon, valamint abból, hogy megnézzük mi volt régen. Nagyszüleink vagy éppen az ők szülei esetén még nem volt ilyen gyakori a jelenség, mivel a legtöbb esetben nem használtak semmilyen WC-hez hasonló alkalmatosságot, hanem ahol a szükség megjött egy bokor tövébe guggoltak. Ennek hatására még csak előtérbe sem nagyon került az aranyér kezelés sohasem. Nem volt szükség ugyanis erőlködésre a székelés során.

Amikor az ember felvesz egy guggoló pózt, a felsőtest súlya a medencére nehezedik, így gyors és alapos a folyamat. Mit tehetünk akkor, ha már késő megelőzni a bajt, vagy nincs módunk ilyen stílust alkalmazni a modern mellékhelyiségekben? Az aranyér kezelés néhány fontos szabály betartásával és házi praktikával elvégezhető. Elsődleges a megfelelő higiénia, ami meggátolja a begyulladt vénák fertőzését. A papír jobb, ha nedves törlőre lesz cserélve és az alkalmak utáni vizes öblítés is hatásos. Ezen felül, több olyan hatékony, általában gyógynövény alapú készítmény létezik, amelyek hatásosak az aranyér kezelés során.

A népgyógyászatban jól ismert összetevők gyorsan enyhítik a kellemetlen, szúró, lüktető érzést. Az újbóli kialakulás megelőzésében a hatékony életmódváltás is szerepet játszik. A kellő folyadékbevitel, rostban gazdag élelmiszer és a rendszeres testmozgás együttes alkalmazása igen hatásos. Sohase feledjük el azt az alapszabályt, hogy bár az aranyér kezelés kényelmesen és hatékonyan elvégezhető otthon is, de minden esetben törekedni kell a megelőzésre, mert így sok kényelmetlen pillanattól kímélhetjük meg magunkat a jövőben! Ügyeljünk egészségünk megőrzésére, mert ez a kulcs a boldog és gondtalan élethez!

Back To Top