azonnal terhelhető implantátum
Egyéb

Az azonnal terhelhető implantátum svájci fejlesztés

azonnal terhelhető implantátum
Azonnal terhelhető implantátum

Svájcnak nagyon sok találmányt köszönhet az emberiség, hiszen biztosan már sokan hallottak a bicskáról, a híres óráról vagy a tépőzárról. Van néhány olyan dolog, ami viszont a nem túl régi múltban vált híressé, például az azonnal terhelhető implantátum.

A fogászat nagyon régi múltra tekint vissza. Talán sokan nem is tudják, de régen a borbélyok foglalkoztak különféle sebészeti beavatkozásokkal és foghúzással. A történelem furcsa dolgokban bővelkedik, csak kicsit kutakodni kell. Szerencsére az idő múlásával úgy alakultak a dolgok, hogy ennek a szakmának is nagyobb teret adtak az egyetemeken, ahonnan remek orvosok kerültek ki. Az azonnal terhelhető implantátum kifejlesztője Stephan Ihde, aki svájci származású.

Neki köszönhetően, a világon már több mint 100 000 ember életminősége javult azáltal, hogy ezt a nagyszerű fogpótlási eljárást választotta. Az azonnal terhelhető implantátum kifejezetten gyorsan, 72 óra alatt rögzíthető és persze a kis csapvégekre rákerülnek az ideiglenes fogak is, amelyeket tulajdonosuk rögtön ki is próbálhat.

Back To Top