ellipszis tréner hatása
Szolgáltatás

Az ellipszis tréner hatása és más edzésformák

Nem véletlenül vált az egyik legkedveltebb otthoni fitness edzőgéppé. Az ellipszis tréner hatása számos izmot érint, a kialakításából fakadóan. A gond csak az, hogy sokan nem használják megfelelően. Azért fontos kiemelni a megfelelő használatot, mert ellenkező esetben kevésbé válik hatékonnyá az edzés. Kiváló az ízületekre gyakorolt hatása, mivel a talp folyamatosan a pedálon van, ezért nem éri olyan megterhelés, mint például futógép használata közben. Megdolgozza az egész testet, miközben hatékonyan égeti a kalóriákat. Nem véletlenül sokak kedvence az edzőtermekben az ellipszis tréner, de kedvező árfekvésben már otthoni használatra is vásárolhatunk egyet. Az ellipszis tréner hatása zsírégetés szempontjából is kimagasló, viszont ennek elérése érdekében, fontos a megfelelő testtartás. A karokat erőből kell tolni és húzni, de a markolatot nem kell szorosan fogni, mert az csak az alkar gyors elfáradását okozza.

Séta fogyás elérése érdekében

Ha nem szeretnénk edzőterembe járni és nem akarunk edzőgépet vásárolni, akkor sokkal természetesebb módon is megszabadulhatunk a kilóktól. Remek választás a séta fogyás elősegítése érdekében. Az viszont nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között választjuk ezt a mozgásformát. Nyilván az nem sokat segít, ha elsétálunk a legközelebbi gyorsétteremig. Megfelelő étrend mellett segíthet a fogyásban, illetve nagyon fontos szerepet játszik az egészség fenntartásában, mivel csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának az esélyét. A séta fogyás esetén akkor válik hatékonnyá, ha elég ideig tart és az intenzitás mértéke sem mindegy. A fizikai aktivitás és a napi kalóriabevitel döntő szerepet játszik a fogyásban. Elég egy 30 perces ütemes séta és megszabadulhatunk 150 kalóriától is.

Az ugrálókötelezés már keményebb edzésnek számít

Hatással van a vádlira, combra, fenékre, a vállakra, felkarra, alkarra, de ide lehet sorolni a tüdőt, a szívet és az agyat is, sőt, még az anyagcsere is jobban pörög, ami remek hír azoknak, akik fogyni szeretnének. Az ugrálókötelezés nagyszerű edzésforma, viszont figyelni kell a gyakorlatok intenzitására. A túlzásba vitt ugrálókötelezés árthat a bokának és hátfájás is kialakulhat. De ez nagyjából minden edzésformára igaz, mivel azzal csak ártunk, ha túlfeszítjük a határainkat. További előnye, hogy olcsó, egyszerűen megtanulható és a gyakorlatok bárhol elvégezhetőek.

Az úszás hatásai kapcsán sok tanulmány született

Talán az a mozgásforma, amivel a legjobb eredményeket érhetjük el az alakformálás és a fittség terén. Nem mellesleg pedig, ha megtanulunk úszni, akkor magabiztosan mozoghatunk a vízben. Nem kell drága felszerelés, csak egy kényelmes fürdőruha. Az úszás hatásai sokáig sorolhatóak, mivel ezzel kapcsolatban igen hosszú a lista. Előbb határozzuk meg az elérendő célt és fokozatosan vágjunk bele az edzésbe! Az immunrendszer lassan erősebbé válik, a tüdőkapacitás is nő, kíméli az ízületeket, csökkenti a vércukrot és vérnyomást, de növeli az állóképességet, sőt, a stressz csökkentésben is jelentős szerepe van. Az úszás hatásai még sokáig sorolhatóak, a lényeg viszont az, hogy bárki, az életkorának bármelyik szakaszában belevághat.

Back To Top