Szolgáltatás

Az IBS sok panasszal járhat

Az IBS tünetei
Az IBS tünetei

Sokan gondolnák, hogy minek is étkezzenek helyesen, amikor nincsenek egyáltalán elhízva. Majd figyelnek a megfelelő étrendre, amikor szükségük lesz rá.

Az elhízáson kívül azonban, több betegség is jelentkezhet, amihez akár a táplálkozás is hozzájárulhat, egy ilyen betegség az irritábilis bél szindróma, ami IBS néven ismert. Ezen betegség tünetei a hasfájás, szorulás, hasmenés, valamint a puffadás. Ezek a tünetek inkább napközben fognak jelentkezni és nem éjszaka.

Amennyiben lehet jó hírt is közölni egy ilyen problémával kapcsolatban, semmi kóros szervi elváltozással nem jár és igazából maga a betegség teljesen ártalmatlan, mert nincsenek olyan kilátások, hogy romlana és ami gondot jelent, az csak a folyamatos panaszok, amelyek akár heteken, hónapokon vagy éveken keresztül is elkísérik a beteget.

Az IBS tünetei leggyakrabban a húsz és harmincéves emberek között jelentkezik először és sajnos a nőknél gyakoribb, mint a férfiak esetében. Amennyiben lehetőségünk van rá, próbáljuk megkönnyíteni saját dolgunkat azáltal, hogy megfelelően étkezünk, hátha segít valamennyit ennek elkerülésében.

Back To Top