Szolgáltatás

Az internetszolgáltatók rézdróton, optikai kábelen is elérhetők

Internetszolgáltatók rézdróton vagy optikai szálon
Internetszolgáltatók rézdróton vagy optikai szálon

Egyre nagyobb területeken válik elérhetővé a széles sávú adatkapcsolat. Ezt van, ahol mobil technológiával és van, ahol kábelen keresztül biztosítják az internetszolgáltatók. Kezdetben telefonvonalon keresztül tárcsáztak be a modemek, majd a DSL technológia hozott látványosabb elterjedést.

Ez még ugyanazt a hagyományos rézdrótot használja a nagy sebességű adattovábbításra. A saját hálózatot kiépítő kábeltelevíziós hálózatokon keresztül látják el az internetszolgáltatók a legtöbb háztartást telefonnal, TV-vel is. Itt már egyszerűbben biztosítható a korlátlan széles sávú elérés egész nap.

A legjobb internetszolgáltatók optikai hálózaton dolgoznak, amely a hagyományos rézdrótok helyett üvegszálas kábeleket használ az adattovábbításhoz. Ez sokkal gyorsabb és jobb minőségű adatátvitelt tesz lehetővé, ezen már gond nélkül működhet az igény szerinti tévézés is. Vannak, akik a Wi-Fi mikrohullámú adatátviteli technológiája segítségével kínálnak Internetet, egyszerre több eszköz csatlakoztatási lehetőségét biztosítva.

Back To Top