Szolgáltatás

Az öntöttvas kazán meghatározó szerepe

Öntöttvas kazán

A családi házak fűtéstechnológiai rendszerei jelenleg a hagyományos fűtőelemek, a gázkazánok és vegyes tüzelésű kazánok használatával működnek. Az elmúlt évtizedek meghatározó rendszere az öntöttvas kazán volt, illetve még ma is jelentős számban megtalálható régebben épült családi házak kazánházában. Éppen ez a sikerének egyik kulcsa, a nagyon hosszú élettartam. Mivel az öntöttvas kazán, nevéből adódóan, fém öntvényből készül, vastag fala hamar felmelegszik, és hosszú ideig megőrzi hőmérsékletét. Kiváló hő megtartási képességgel rendelkezik.

Ehhez hozzájárul a remekül hőszigetelt burkolata is. Nagy tűzterének köszönhetően, valamint a fejlett fűtéstechnológiai kialakítása révén, értelemszerűen több tüzelőanyag fér bele, így hosszabb ideig képes meleget csinálni, mindezt hatékonyan, egyszerűen és praktikusan.

A vegyes tüzelésű öntöttvas kazán jellemzően fával, papírral és szénnel üzemeltethető. Hátránya hő leadás nem szabályozható megfelelően, csupán a tüzelőanyag betöltésének mennyisége által lehet az égés idejét befolyásolni. Ez pedig nem hatékony megoldás, csak veszteséges tüzelőanyag égetést jelent. Ezért a felesleges hőenergiát mindenképpen érdemes a kazánhoz csatlakoztatott puffer tartályban tárolni.

Az így eltárolt hő akár fűtésre vagy meleg víz előállítására is alkalmazható. Az öntöttvas kazán remek választás nemcsak családi házak, de akár ipari létesítmények fűtésére is. Többféle méretben és teljesítményben elérhető, ezért széles felhasználási körrel rendelkezik. További felvilágosításért és vásárlási lehetőségekért látogasson el a kazanstore.hu weboldalra, vagy keresse kollégáinkat különböző elérhetőségeinken!

Back To Top