Suzuki Swift felni
Webáruház

Az Suzuki Swift felni gyártási technológiái

A keréktárcsák lehetnek egyetlen darabból gyártott, azaz egyrészes termékek és többrészesek is. Mivel az előbbi típusok a legnépszerűbbek, érthető, hogy a legtöbb Suzuki Swift felni ilyen. Milyen gyártási technológiát alkalmaznak a szakemberek ezeknek a gyártásakor? Az egyrészes tárcsák kiöntésekor folyékony alumíniumot öntenek egy direkt erre a célra tervezett és kreált formába.

Ekkor több módszer közül is válogathatnak a szakértők. Lehet, hogy első ránézésre egy nagyon egyszerű megoldásnak tűnik az egész, amihez nem kell sok tudás és technika, az igazság az, hogy ez mesterfokú szakértelmet követel meg. A ma kapható Suzuki Swift felni fajták gyártása tehát nagyon profi, ami érthető is valamilyen szinten, hiszen a vásárlók legfőbb igénye a magas minőség.

Kedvelt gyártási technológia a gravitációs öntés. A forma folyatásának legegyszerűbb módszere ez, amit számos Suzuki Swift felni gyártó szívesen alkalmaz. A forma kiöntése egyszerűen a gravitáció felhasználásával történik. Ennek a technikának az egyik pozitívuma az alacsony költségben rejlik. Annyit persze tudni kell, hogy az ilyen típusú alumínium Suzuki Swift felni tömörsége elmarad más eljárás szerint gyártottakétól.

Milyen módszerrel készülhet a Honda Civic alufelni?

Természetesen más gyártási módok is elterjedtek, a Honda kocsik esetében egyaránt. A Honda Civic alufelni az alacsony nyomású öntéssel is készülhet. Mi ennek a titka? A kisnyomású öntésnél az alumíniumot a gravitációs öntéshez képest gyorsabban, alacsony nyomással lövik be a formába. A rendelkezésre álló matéria mechanikai adottságai a nagyobb tömörség miatt javulnak.

A gravitációs öntéshez viszonyítva ennek a módszernek már valamivel magasabb a gyártási költsége. Ennek ellenére manapság ez az eljárás az egyik legkedveltebb, főleg az ötvözet Honda Civic alufelni fajták tekintetében. A technológia eltérő lehet a keréktárcsagyártók között. Egyesek például a megszokottnál nagyobb nyomást alkalmaznak, hogy a Honda Civic alufelni súlya a lehető legkisebb legyen. Ekkor azonban a költségek növekedésére kell számítani.

Back To Top