cirok vetőmag
Vásárlás

Bánjunk ügyesen a cirok vetőmaggal!

cirok vetőmag
Cirok vetőmag

A növénytermesztés és az állattenyésztés sok esetben szorosan összefügg. Sok gazda ugyanis kifejezetten olyan gabonaféléket igyekszik veteményezni, amelyek tökéletesen megfelelnek a jószágok ellátására. Amennyiben szükségünk van megbízható szaporítóanyagokra, akkor a sersiafarm.hu weboldalon található olyan Little Giant BMR cirok vetőmag, amire bátran támaszkodhatunk. Ez a típus szilázs készítésre és zöldetetésre egyaránt megfelel. Előnyei között mindenképpen említést érdemel, hogy lényegesen jobban tűri a szárazságot, mint a kukorica. A vízigénye 30-50 %-al kevesebb és a tápanyag értéke vetekszik a silókukoricáéval.

A cirok vetőmag 12-13 fokot igényel a csírázáshoz. Kevesebb tápanyaggal is beéri, ami főként annak köszönhető, hogy képes kiaknázni a talaj nagyobb mélységeiben található természetes forrásokat. Remek beltartalommal rendelkezik és még a kártevőkkel szemben is nagyobb ellenállóságot tanúsít. A minőségi cirok vetőmag kedvező áron történő beszerzése kényelmesen megoldható 25 kilogrammos, zsákos kiszerelésben.

Hogyan legyen elvetve és mire jó az olaszperje?

Amikor fontos, hogy a területünkön jelentős mennyiségű zöld tömeg fejlődjön, akkor megéri az olaszperje felé fordulnunk bizalommal. Ez a magas energia- és nyersfehérje tartalommal rendelkező növény minimális lignin- és kiemelkedően magas cukortartalommal jellemezhető. Nagy levéltömeget fejleszt, amit 2 olykor 3 alkalommal is be lehet takarítani. A Suxyl olaszperje egy áttelelő fajta. Általában köztes művelésben (búzafélék és kukorica közé) szokták alkalmazni. Veteményezése szempontjából fontos, hogy még az első fagyok előtt megtörténjen a gyökérváltás, így legkésőbb a szeptemberi és az októberi hónap felel meg a magok kijuttatására.

Hagyományos gabonavetőgéppel, 1-2 cm mélyre kell bejuttatni a talajba. Az olaszperje nem igényel növényvédelmet, így csökkenthetőek a járulékos költségek a használatával. Főként széna és szilázs készítésére használják fel, tehát téli takarmányozásra felel meg leginkább. 25 kilogramm magra lesz szükség hektáronként. Ha valami egyedi alternatívát akarunk kipróbálni a megszokott kultúrákhoz képest, akkor az olaszperje remekül megfelel a célnak.

Back To Top