champagne
Vásárlás

Champagne: az élet különleges pillanatainak klasszikusa

A Franciaországból származó champagne, az ünnepi alkalmakon kívül is sokat kínál. A kulináris finomságok, például egy több fogásból álló vacsora kísérőjeként honosodott meg.

A vendéglátóiparban szerepel az itallapokon és a hagyományos pezsgő, a habzóbor vagy a Prosecco híres testvéreként, bizonyos státuszszimbólumnak számít. A champagne növekvő közkedveltsége jelentős részben a hatalmas választéknak köszönhető. Elmúltak azok az idők, amikor csak a gazdagok és a sztárok hódolhattak ennek a nemes nedűnek.

Ma már bárki megvásárolhatja a legfinomabb fajtákat, kényelmesen online, széles választékkal rendelkező italboltokban. Miért olyan különleges és miért nem megy ki soha a divatból? Az eredete több évszázadra nyúlik vissza, bár pontos dátumot nem lehet megadni.

Franciaország északnyugati részéről, a ma Champagne néven ismert borvidékről ered, ami hosszú szőlőtermesztési hagyományaival és kedvező éghajlatával kínál tökéletes feltételeket a pezsgő gyártáshoz. A champagne oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel kerül forgalomba.

Back To Top