szerszámgyártó cég
Szolgáltatás

Egyedi szerszámgyártás: így jönnek létre a minőségi szerszámok

szerszámgyártó cég
Szerszámgyártó cég

A szerszámgyártás terén a részmegoldások nem jelentenek egyenes utat a sikerhez. Elég nehéz összehangolni a különböző cégek, különféle szolgáltatásait, a megfelelő végeredmény elérése érdekében, hiszen nem mindenki dolgozik azonos cégpolitikával. Az olyan vállalatok, mint az AZ-Engineering szerszámgyártó cég a tervezéstől a kivitelezésig szinte mindent meg tud oldani. Ezért számít kiemelkedőnek ebben az esetben a cég átfogó, mindenre kiterjedő szolgáltatása.

A kivitelezéshez kitűnő minőségű szerszámok kerülnek felhasználásra, amelyekkel lehetőség nyílik a CNC technológiával készített fémszerkezetek 3D, CAD tervezésére és gyártására. A tevékenységi körök magukba foglalják a szerszámtervezést, a fémmegmunkálást, az alkatrész- és szerszámgyártást, az ipari szerszámok előállítását, továbbá ezek optimalizálását a megrendelő igényeihez szabott formában. A korszerű gépparknak köszönhetően, nem jelent akadályt a fémforgácsolás és a szélessávú anyagmegmunkálás sem, de a munkakörből nem maradhat ki a fúrókészülékek, a présszerszámok és többek között a lyukasztó, hajlító, kivágó, pozicionáló eszközök tervezése sem.

Az egyedi igényekre szabott munkadarabokat gyakran tesztelni kell, mert ez alapján derülhet fény arra, hogy szükséges-e még valamilyen változtatás. Az ilyen jellegű többkörös szerszámmódosítási folyamatok gyakran nagyon időigényesnek és költségesnek számítanak. A megrendelőnek emiatt sem kell fájjon a feje, hiszen az AZ-Engineering szolgáltatásába az optimalizált, lepróbált pontos kivitelezés is beletartozik.

A magas minőség elérése nemcsak a megmunkáláson és a szakértelmen múlik, hanem jelentős szerepe van az anyaghasználatnak is. Ezért a szerszámgyártás alkalmával kizárólag magas minőségű alapanyagok kerülnek felhasználásra. Az elkészült munkadarabok későbbi karbantartását és az esetlegesen szükséges kisebb módosításokat is soron kívül vállalja a cég. A prototípus szerszámok elkészítése során nagy segítséget jelentenek az előzőleg elkészített 2D és 3D modellek, mert ezek hozzájárulnak a gyakorlati megvalósításhoz.

Back To Top