locsoló rendszer
Szolgáltatás

Egyszerűsített locsoló rendszer megoldások

locsoló rendszer
Locsoló rendszer

A dekoratív kompozíciókat a tájtervezésben a virágágyások, a sziklakertek és egyéb megoldások képviselhetik. A kertépítés ára természetesen függ ezeknek az elemeknek a számától is. A dekoratív virágoskertet a táj többi eleméhez hasonlóan, előre meg kell tervezni, figyelembe véve, hogy miként illeszkedik a kert általános kialakításához. Az ültetés előtt nem elég kijelölni a növények helyét, hanem kvalitatívan kell előkészíteni a talajt is.

A tűlevelűek használata a tájtervezésben ideális modern vegyes elrendezésű virágágyások létrehozásához és a kertépítés árát sem befolyásolja nagyban. A tűlevelűek lombhullató cserjékkel és lágyszárú, évelő növényekkel való harmonikus kombinálásával nagyon látványos kompozíciók készíthetőek, amelyek nemcsak nyáron, hanem télen is díszítik a kertet. A tűlevelűek, a cserjék és a kisebb fák, a pázsit és a virágfélék számos nemesített kerti formája az egész szezonban képes a folyamatosan virágzó kertet szokatlan színű, tarka levelekkel díszíteni, reális kertépítés árak mellett.

Sokan szeretnének gyönyörűen zöldellő kertet, de félnek az azzal járó anyagi kiadásoktól. Csökkenthető valamennyire a locsoló rendszer költsége? A válaszunk igen! A kicsi vagy komplex elrendezéssel kialakított területeken egyszerűsített megoldásokat alkalmazunk. A szórófejeket úgy telepítjük a gyepen, hogy azok pontosan a füvet öntözzék az egyes nagyobb zöld zónákban, míg a virágágyások területén automatikus locsoló rendszer nélkül telepítjük a víznek a kivezetését.

Vagyis a gyep automatikus vízellátás alatt áll és az egyes virágkompozíciókat kézzel kell a kerttulajdonosoknak megöntözni. Ilyen esetben meghatározott hosszúságú tömlőket rögzítünk a kivezető nyílásokhoz és az ügyfélnek mindent a hagyományos módon kell végeznie. Ez egy jóval gazdaságosabb lehetőség, így ezt is fontolóra lehet venni az automata locsoló rendszer tervezésekor. Függetlenül attól, hogy a megrendelő melyik locsoló rendszert választja, a feladat mindig ugyanaz: a pázsit és az összes többi növény megőrzése és természetesen a pénzmegtakarítás.

Back To Top