VEKA műanyag nyílászáróprofil-gyártó
Szolgáltatás

Fa ablak cseréje műanyagra – Tényleg megéri?

VEKA műanyag nyílászáróprofil-gyártó
VEKA műanyag nyílászáróprofil-gyártó

Bár még jól működnek a házán a fából készült régi ablakok, de Ön mégis a nyílászárók cseréjén gondolkozik? Modernebbet, könnyebben karbantartható változatokat szeretne? A VEKA műanyag nyílászáróprofil-gyártó szerint több ok miatt is érdemes megfontolni a cserét. Amellett, hogy az új ablakok esztétikai szempontból össze sem hasonlíthatóak a régi modellekkel, energia- és költséghatékonyak is. A VEKA profilok kifejezetten alacsony hőátbocsájtási értéket biztosítanak, köszönhetően a többkamrás technikának.

Fontos aspektus ez a mai világban, amikor a havi fűtésszámla elviszi a fizetésünk viszonylag nagy százalékát. A műanyag ablakok beszerelésével értékes fűtési energia spórolható meg, csökkenthetőek a fűtési költségek és a CO2 kibocsájtás is minimális lesz. Esélyt sem hagynak a hidegnek és a huzatnak ezek a nyílászárók, hiszen kiváló szigetelési tulajdonsággal rendelkeznek. Amiatt is érdemes lecserélni a régi ablakokat, mert az újak optimális hangszigetelést nyújtanak.

Mindannyian éreztük már, hogy mennyire kellemetlen tud lenni, ha az utca zaja megzavarja az otthon nyugalmát. Ráadásul ez az állapot hosszútávon negatív hatással van az egészségre is. Nos, a VEKA profilok felszerelésével ez a probléma egyszerűen megszűnik, mivel ezek a legmagasabb zajvédelmi osztályba tartoznak. A lakás és az ott lakók biztonsága érdekében, célszerű műanyag nyílászárókat használni, hiszen ezek speciális vasalatokkal, üvegekkel, kilincsekkel individualizálhatóak, így emelve a betörés elleni biztonságot.

Ha csak arra gondolunk, hogy a régi ablakokat nem lehetett például bukóra nyitni, mint az új típusokat, rögtön rájövünk, hogy érdemes lecserélni azokat. A bukóra nyitott ablak éjjel is, de akkor is biztonságot ad, ha éppen pár órára elmegyünk otthonról. Az esztétikumot illetően pedig kijelenthető, hogy a műanyag nyílászárók színben és kialakításban igen változatosak lehetnek, így különleges hangsúlyt adnak az ingatlan megjelenésének. Egyedi megoldások születhetnek a több mint 50 színnek és széles fadekor választéknak köszönhetően.

Back To Top