Szolgáltatás

A faipari marógép a precíz asztalosok kelléke

Faipari marógép

Az otthoni barkácsolás kiváló hobbi is lehet. Rengeteg embernek fontos az igényes és dekoratív bútor, amit sok esetben érdemes egyedileg is elkészíttetni. A mai asztalosipar számos modern géppel és felszereléssel rendelkezik, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a bútorok minél szebbek és dekoratívak legyenek. Számos antik bútor tulajdonos szeretné a régi darabokat újszerű állapotban látni. Ehhez restaurálni kell, amihez elengedhetetlen egy megbízható faipari margógép megvásárlása.

Egy ilyen precíziós eszközzel, akár milliméter pontossággal is lehetőség lesz a faanyagok díszítő, szélező és csapoló marására. Egy faipari marógép alapból párhuzamvezetővel és körzővel van felszerelve, a sokoldalú munkavégzés érdekében úgy, hogy használója biztosan egyenese és szabályosan ívelt marásokat tudjon végezni. A nagyon magas fordulatszámon működő faipari margógép hasítás és szakítás nélkül képes bármilyen fa tökéletes marására. Az akár 28000 fordulat/perc sebességfokozat fokozatmentesen állítható, így mindig a legoptimálisabb sebességet tudjuk kiválasztani.

A hozzáadott másolóhüvely segít a pontos ív követésében, így nem fordulhat elő a hiba, ezzel nem kell újra marni a kívánt munkaelemet. A faipari marógép a tiszta használat érdekében porelszívó csatlakozással is el van látva, így nem zavarja a szálló por a munkát. A marófejeket könnyedén ki lehet cserélni, így akármilyen profilt könnyedén tudunk változtatni. A gyártók igyekeznek minél tökéletesebb megoldást nyújtani, ezért az ergonomikus markolat kényelmes fogást eredményez és a kezelőszervek is könnyen elérhető helyre lettek tervezve.

Egy faipari marógép, a kicsi súlyának köszönhetően, hosszútávon kényelmesen használható, mert nem fárasztja a kezet. Típusát tekintve megkülönböztethetünk úgynevezett felsőmarót, élmarót, lamellázó gépet és marómotort is, amivel finom, precíziós marásokat is elvégezhetünk, tetszőleges szögből és irányból. A faipari marógép sok esetben ajándék marófej készlettel kerül a boltok polcaira, így érdemes olyan gépet keresni, amihez hasonló kiegészítőket is kaphatunk a pénzünkért.

Back To Top