koax kábel
Webáruház

Fontos a koax kábel felépítése

A gyárilag csomagolt, alacsony minőségű, tartósságban nem remekelő, standard audio kábelek olyanok, mint a lusta biztonsági őrök, már ami az adatátvitelt és a jelek megóvását illeti. Lehet, hogy egy ilyen koax kábel eleget tesz a legfőbb feladatának, azaz igenis működik, de a funkcionálás közben az alap jel mellett olyanokat is beenged, amik sajnos rontanak az audio élményen. Ennek eredménye ugye veszteséget jelent.
Az ideális koax kábel pedig nem más, mint egy profi biztonsági őr, aki a megfelelő eszközökkel rendelkezik, hogy csakis a jó jelet engedje be. A vezeték esetében a felszereltséget jelentheti a minőségi rézből készült vezető, a professzionális árnyékolás és persze a kiváló szigetelés. A felépítéséből adódóan képes kizárni a koax kábel a különféle zavarokat, vagy legrosszabb esetben is elhanyagolható szintre csökkenti azt.

Minek is örülhet ezáltal a tulajdonos? Nos, a hangrendszere semmit sem veszít a korábbi hangkarakterének az előnyeiből, sőt, megfigyelhető az, amire mindenki vágyik, tehát a javulás. A nívós koax kábel ismérve, hogy a térhatás sokkal pontosabb, hitelesebb lesz. Továbbá az énekhang precízebben elhelyezkedik a térben, sőt, a dinamika és a basszus is több árnyalattal, részlettel gazdagodik.

Miért annyira fontos az audio DAC?

A laptopok, táblagépek és PC-k beépített hangkártyája nem nyújtja azt a hangminőséget, amit sokan elvárnak. Az alaplapra integrált chip sok zavart összeszed a környező áramkörökből. Azért, hogy a laptopok és számítógépek integrált hangkimenete ne legyen egy cseppet sem mosott, az audio DAC alkalmazása remek ötlet. A segítségével a dinamika erősebb, a térábrázolás jobb lesz, biztosítva ezáltal a jobb zenei élményt.
Azt is lehetne mondani, hogy az audio DAC nem más, mint egy külső hangkártya. A legfontosabb szerepe egyértelműen az, hogy a számítógépről kiküldött, aszinkron USB digitális adatfolyamot analóg jellé konvertálja át. Pozitívuma, hogy az audio jelet megkíméli a számítógép belső áramköreinek zavarától. Manapság már megvehető az az audio DAC is, amelyik nem nagyobb egy sima pendrive-nál.
Back To Top