ingatlan adás vétel ügyvédi díj
Szolgáltatás

Fontos tényezője az ingatlan adás vétel ügyvédi díj

A ház- vagy lakásvásárlás végleges költségét több tényező is meghatározza. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj, a közjegyzői munka ára, valamint az ingatlan adás vétel ügyvédi díj. Ahhoz, hogy a kívánt ingatlan a saját tulajdonunkba kerüljön, elég sok tényezőnek kell megfelelni a vásárlás során és annak folyamatában.

Célszerű, ezt a néha hosszadalmas folyamatot egy képzett és tapasztalt ingatlanjogászra bízni. Ő ismeri az ide vonatkozó friss jogszabályokat, betartandó szabályokat és hasznos tanácsokkal tud ellátni minket annak érdekében, hogy az ügy kimenetele minél gyorsabb és sikeres legyen.

Az jogi szakember munkadíja is változó, a megvásárolni kívánt ingatlan vételárának 1-1,5 százalékát szokták kérni, de ez irodánként és ügyvédenként is változhat. A segítőnk kiválasztásakor azonban ne az ő munkadíja motiváljon minket, hanem tartsuk szem előtt, hogy egy szakértő tanácsadó segítségével jelentősen megrövidíthető a tranzakció. A vásárlásba persze bele kell kalkulálnunk az ingatlan adás vétel ügyvédi díj összegét is.

Back To Top