Gyermek látásvizsgálatok
Szolgáltatás

Gyermek látásvizsgálatok – Hány éves kortól érdemes szemészetre vinni a gyereket?

Gyermek látásvizsgálatok
Gyermek látásvizsgálatok

Egy gyerek szinte teljesen rá van utalva a szüleire, ezért is kell fokozottan odafigyelni rá. Az egészség megőrzése egyértelműen fiatal korban kezdődik. Szembe kell nézni azzal a változással, miszerint a modern világ új kihívásokat hozott magával, aminek következtében különféle panaszok jelenhetnek meg. A kisebb-nagyobb méretű képernyők már jóformán minden irányból körbeveszik az embert. Televízió, monitor, tablet, telefon, mindenhol egy fényes, különféle sugárzásokat kibocsájtó termék.

A felnőtt szem is nehezen viseli ezeket az állandó hatásokat, de a gyermekek még fejlődésben lévő érzékszerve fokozottan ki van téve mindennek. A www.budaiszemeszet.hu weboldalon remek tájékoztatót olvashat arról, hogy mire kell figyelni a gyerekeknél. Amikor baj van, akkor mielőbb szakemberhez kell fordulni. A gyakori könnyezés, állandóan vörös szem, a kancsalság megjelenése mind jól látható tünetek. Nagyon pici korban még a védőnő is végez bizonyos esetekben különféle játékos felméréseket, amelyek iránymutatóak lehetnek.

Ezek nem teljesen pontosak, vagyis szükség lesz a precízebb vizsgálatok kivitelezésére. Ha minden rendben van a fejlődés során, akkor 3, majd pedig 4-5 évesen, az iskolakezdés előtt éri meg szemorvoshoz vinni a kicsiket. A Budai Szemészeti Központ gyermekszemészeti szárnyán hangulatos és játékos környezetben valósulnak meg a vizsgálatok. A módszertan szerint, ezek lehetnek szubjektív vagy objektív, valamint műszeres felmérések. Az időben felfedezett betegségek gyakran egyszerűen kezelhetőek és felnőtt korra azoktól így meg lehet szabadulni.

Az testi egészségen kívül, a lelki fejlődésre, szociális kapcsolatokra is rányomhatja a bélyegét a rossz látás, ugyanis az iskolában a tanulással, valamint a kapcsolatfelvétellel, barátkozással lehetnek problémák. Jobb ennek elébe menni, mint a következményeket kezelni valamilyen formában. Az élet úgy lehet igazán teljes, ha minden érzékszerv maximálisan kihasználható a környezetből érkező impulzusok fogadására. Meg kell ragadni az esélyt, hogy a kicsik tényleg úgy érzékelhessék a világot, amilyen és csodás tapasztalatokat szerezzenek!

Back To Top