Webáruház

Gyermektábor

Gyermektábor az Olajág Otthonokban

Idén is megszerveztük nyári táborunkat az Olajág Otthonok idősek otthonai dolgozóinak gyermekei részére. Lelkes programszervezőinknél csak a gyerekek voltak izgatottabbak.

Csepeli idősotthonban a sportfoglalkozásokon, mely tartalmazott csocsót, billiárdot, sakkot, malmozást és pingpongot, a gyerekek a buszsofőrünk elleni küzdelmet tartották a legizgalmasabbnak. A lurkókkal voltunk kirándulni a Börzsönyben és ellátogattunk Dobogókőre is.

A zuglói öregek otthonában táborozó gyerekekkel voltunk a tűzoltóságon, ahol beülhettünk egy igazi tűzoltóautóba. A mesék világába a Mesemúzeum interaktív játszóházában vezettük be a gyerekeket, akik a mesehősök jelmezeibe is beöltözhettek. Jártunk a Normafánál és biztosan feledhetetlen élmény marad mindenki számára az Aeropark, ahol beülhettünk egy repülőgép pilótafülkéjébe és a végén még egy helikopterbe is beszállhattunk.

Újpalotai idősotthonunkban is akadtak élmények bőven. Már az első napon elmentünk a „Cirkusz-parkba”, ahol a célba dobó verseny mellett voltunk az ugráló-várban, jelmezbe bújtunk és marcipán-szobrászkodtunk. Szerdán a Zoo Caféban foglaltunk helyet, ahol sokféle állatot hoztak az asztalunkhoz, így a gyerekek kézbe vehettek gekkót, tengerimalacot, lógó fülű nyuszit, agámát, teknősöket, sünit, kétfajta kaméleont, végül két óriáskígyót is megfoghattak, igaz, még nem teljesen kifejlett példányokat. Azért a nagyobbikat hárman tartották a kezükben, de így is lelógott a vége. Természetesen itt is volt kirándulás, nem is akármilyen, hiszen meglátogattuk Budakeszin a Díno-parkot. Moziztunk is, megnéztük a Gru 3-at, amit egy fagyizás követett.

A törökbálinti idősek otthonában a kreativitásé volt a főszerep, só-liszt gyurmával próbáltunk Michelangelo nyomába érni, amitől csak egy hajszál választott el, ezen kívül gyöngyöt fűztünk, rajzoltunk és pólókat batikoltunk. Természetesen a sportprogramok sem maradhattak el. Csütörtökön voltunk az Izgiland kalandparkban, ahol kis „motorokkal” versenyeztünk. A kirándulás sem maradt el, krokodilok és óriás pókok között járkáltunk, rájákat simogattunk és cápákat bámultunk a Tropicariumban.

A tábort a gyerekek minden idősotthonban nagyon élvezték, de mi dolgozók talán még jobban.

Back To Top