érszükület jelei a lábon
Webáruház

Ha megjelennek az érszükület jelei a lábon cselekedni kell!

A betegség tüneteit szinte lehetetlen nem észrevenni. Az érszükület jelei a lábon az oxigénellátottság hiányából alakulhat ki. A dagadást, a fájdalmat és a szövetek elhalását minél hamarabb kezelni kell! A kórt előidézheti az egészségtelen táplálkozás is. A túl magas koleszterinszint, valamint vérzsír az egyik legfőbb kiváltó ok. Már a legkisebb gyanú esetén érdemes orvoshoz fordulni, hiszen minél hamarabb kezdi el a szakember a kezelést, annál gyorsabb lesz a gyógyulás.

A sérült érfalban a vérrészecskék és más anyagok könnyen megtapadhatnak. Az érszükület jelei a lábon hidegérzettel járhatnak. A betegség kialakulásának a kockázata nagyobb a dohányosoknál és a cukorbetegeknél. Az idősebb korosztálynak is számolnia kell ezzel a problémával, hiszen a korral nő a mozgásszervi betegségek kialakulásának a veszélye. A kezelés sok időt vesz igénybe. A napi programba be kell iktatni a rendszeres mozgást. A komolyabb sporttevékenységek előtt célszerű egyeztetni az orvosával. Az érszükület jelei a lábon könnyen felismerhetőek.

Mikor alakul ki lábujj fekély?

Nagyon sok tényező van, ami növeli a betegség kialakulásának veszélyét. A lábujj fekély járási nehézségeket okozhat. Abban az esetben, ha az ütőerek, illetve artériák szűkebbé válnak, azt jelenti, hogy az erek nem jutnak elegendő oxigénhez és vérhez. Tökéletes ellátás hiányában pedig a szövetek károsodnak. Az időben történő beavatkozás elősegítheti a mihamarabbi gyógyulást. Amikor nem megfelelő a vérellátás, akkor sebek alakulhatnak ki. Az artériás szűkület kezelésére rengeteg lehetőség van.

A lábujj fekély gyógyítása gyógynövényekkel vagy speciális krémekkel is megtörténhet. A rizikótényezőt befolyásolja az örökletes hajlam és a nem megfelelő életmód. Rendkívül fontos a mozgás. Rendszeres sétákkal nagyon sokat tehet az egészségéért. Komolyabb sporttevékenységeket csak abba az esetben végezzen, ha előtte az orvosával konzultált! A lábujj fekély görcsös fájdalommal és bizsergés érzettel jár. Az étrenden is érdemes változtatni. Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, hogy megőrizze az egészségét!

Back To Top