Szolgáltatás

A házi vízmű részeinek ismertetése

Házi vízmű

Amikor valaki nyaralót építtet vagy úgy dönt, a nyüzsgő városi élet helyett inkább a tanya csendes légkörét választja, gondolnia kell a folyamatos vízellátásra. Abban az esetben, ha az ingatlan vízhálózatra való csatlakozása költséges lenne, a házi vízmű pompásan ellátja ezt a feladatot.

A házi vízmű három fő részből áll: szivattyúból, nyomáskapcsolóból és hidrofor tartályból. A tartály folyadékot tartalmaz ami megfelelő nyomást biztosít akkor is, amikor kevés vízfogyasztás történik, ez növelheti a házi vízmű élettartamát és segít az energiatakarékosságban.

A szivattyú felelős a vízszállításért, működését pedig a nyomáskapcsoló szabályozza. A nyomáskapcsolónak 2 fajtája létezik: hagyományos és digitális. A hagyományos típus rugókkal működik.

Sokan inkább a digitális típust részesítik előnyben, mivel korszerűségének köszönhetően jóval több opciót tesz elérhetővé. Többek között ilyen a nyomásérték pontos megadásának lehetősége, a szárazon futás kiküszöbölése, valamint a házi vízmű szivattyújának automatikus újraindítása.

Back To Top