csípőfájdalom kezelése gyógytornával
Szolgáltatás

Hogyan lehet kezelni a csípőfájdalmat?

csípőfájdalom kezelése gyógytornával
Csípőfájdalom kezelése gyógytornával

Sok olyan munkavégzési forma létezik, aminek eredményeképpen gyakran alakulnak ki különböző betegségek, panaszok. A rendszeres ülés vagy állás, monoton tevékenységek, a gerinc mellett, a csípőre ugyanúgy kihathatnak. A probléma olykor nem azonnal jelentkezik, hanem szépen lassan kúszik be és bizonyos szinten megszokottá válik. eleinte csak zsibbadás alakulhat ki, ezt követően kisebb, majd erősebb fájdalom, ami szakaszosan jelentkezik, végül krónikussá válik. Az állandó rohanás miatt sokan ezt fájdalomcsillapítókkal próbálják kezelni, de ez csak a tünetre hat és az okot semmilyen formában nem fogja megszüntetni.

A nagyon drasztikus beavatkozás a műtét, amikor már a mozgás korlátokba ütközik. De nem kell megvárni, amíg idáig fajul a helyzet. A csípőfájdalom kezelése gyógytornával is lehetséges. Ebben az esetben pontosan a kiváltó okra esik a fókusz, aminek eredményeképpen valóban megszüntethető akár véglegesen is a panasz.

Természetesen ehhez naponta lelkiismeretes munkára van szükség. A csípőfájdalom esetén a pihentetés nem segít, főleg akkor, ha pontosan a túlkímélés a kiváló tényező. Az izmok ilyenkor letapadnak, az ízületek begyulladnak, nem mozognak megfelelően. Ezeket fel kell oldani, amit a rendszeres mozgásból eredő jó keringés tud hatékonyan elvégezni. Ha elsorvadnak a szövetek, akkor előnytelen testtartás alakul ki, ami egyes részekre több terhelést okoz. Az előrehaladott panaszok olykor már csak műtéti úton kezelhetőek, de ezt követően ugyanúgy szükség van a rehabilitációra gyógytorna formájában.

Jobb tehát elkerülni a kés alá fekvést azzal, hogy időben megtörténik a gyakorlatsorok kidolgozása. Ehhez szükség lesz profi szakember segítségére. A gyogytornaszom.hu weboldalon fény derül a részletekre. Megéri mihamarabb időpontot foglalni és egy állapotfelmérést követően, a személyre szabott módszer felépítése következik. A csípőfájdalom már az első alkalom után érezhetően javul és minden gyakorlat elvégzésével egy nagy lépés lesz megtéve a végső cél felé, ami a teljes értékű mozgásszabadság visszanyerése. Vegye mielőbb kezdetét a munka!

Back To Top