zuhanykabinok
Vásárlás

Hogyan zajlik egy zuhanykabin beépítése?

zuhanykabinok
Zuhanykabinok

Nemcsak a ház használatba vétele előtt szükséges a zuhanykabin beépítését elvégezni, hanem gyakran meg kell ezt tenni a fürdőszoba-felújítás során is. Ezt célszerű szakemberrel elvégeztetni, de egy ügyes kezű férfi is meg tudja oldani, ha utánanéz a folyamatnak. Több mindenre is kell figyelni a zuhanykabinok beépítésénél. Első lépés az új zuhanykabin kiválasztása, aminek során arra szükséges figyelni, hogy a válaszfalak megfeleljenek a meglévő zuhanytálca alakjának és méretének. Szerencsére, például a watermarkt.hu webáruház széles palettán kínálja ezeket a termékeket, tehát ebben a boltban minden bizonnyal megleljük a leginkább megfelelő modellt.

Ezt követően nagyon pontosan kell dolgozni a zuhanykabin fali tartóinak elhelyezése során, annak érdekében, hogy az ajtók tökéletesen záródjanak. Ebben az esetben a vízmérték használata nélkülözhetetlen. Ha megvannak a pontos helyre rögzített fali tartók, a következő lépés a zuhanyfalak behelyezése. Tanácsos oldalsó elemekkel felszerelt modelleket használni az üvegből készült zuhanykabinok esetében. Itt figyelni kell a tökéletes függőleges beállításra, hogy a zuhanykabin szigetelése kifogástalan legyen.

Ezután ellenőrizni kell a zuhanyfalak helyzetét egy vízmérték segítségével és amennyiben szükséges, újra beállítani a csavarokat. Tulajdonképpen ekkor eljutottunk arra a pontra, amikor minden szerkezeti elem csatlakozását és hibátlan elhelyezkedését ellenőrizni kell. Ha ez mind megtörtént, akkor következik a zuhanykabin ajtajának beépítése és a működés kontrollja.

Az üvegből készült zuhanykabinoknál az ajtókat egyszerűen csak a zsanírokba akasztjuk, a forgó- és tolóajtókat pedig a helyükre illesztjük. Nem hagyható ki a fal és a zuhanytálca közötti határterületek szigetelése, amihez szilikont vagy fürdőszobai munkavégzéshez ajánlott fugázóhabarcsot használunk. Nem annyira bonyolult a zuhanykabin beépítése, viszont a munka során sok mindenre figyelni kell, ha nem szeretnénk, hogy előbb-utóbb probléma adódjon használat közben.

Back To Top