kerti sütögető szett
Szolgáltatás

Hova telepíthető a kerti sütögető szett?

A szabadban történő ételkészítés és étkezés a mai napig nagyon kedvelt. Ha adott a minden követelménynek megfelelő kerti sütögető szett, illetve az időjárás is engedi, akkor a legtöbben inkább a kinti ételkészítést és falatozást választják. A családi házak döntő többségében van legalább egy mini grill és egy bogrács is.

Mostanság pedig a legújabb kerti konyha komplexumok alapfelszereltéségét képezi a grillsütő, a bográcsozó és a sütő kemence is. Milyen kerti sütögető szett mellett érdemes dönteni és mit kell tudni ennek a telepítéséről, esetleg a megépítéséről? Talán a legfontosabb a hely kiválasztása.

A kerti grillsütő létesítése főleg, ha magáncélú, nem engedély köteles, de azért érdemes betartani néhány szabályt a tűzvédelem és a szomszédokkal való békés egymás mellett élés érdekében. Amikor a hely kiválasztására kerül sor, fontos észben tartani a telek tájolását és az uralkodó szélirányt.

Ha ezt szem előtt tartja az kerti sütögető szett építője, akkor a szakács nem kell kiálljon a társaságból, illetve elég távol lesz a kerti sütögető szett az ablakoktól és egyébtől, ahol a füst csak zavarna mindenkit és mindent. Érdemes nagyjából másfél méter szabad teret hagyni az épülettől, a kerítéstől és egyéb létesítményektől.

Zajvédő fal kertbe? Biztosan megéri!

A műszaki szabványoknak megfelelő, zajcsillapítást garantáló széles fal nyugodtan építhető gabionból a kertbe. A zajvédő fal kertbe remek hatásfokkal rendelkezik, felülmúlva a kőfalas megoldásokat is. Aki a gabionok.hu cég mellett dönt, az beszerezheti azokat a tartozékokat, amikkel az egész kialakítható 3 darab gabion konténer összeépítésével.

A standard 30 cm mély, 50 cm magas és 100 cm hosszú gabion kosár kerül a szerkezet két oldalára és közé kerül a standard 50 cm mély 50 cm magas 100 cm kőkosár, a spiráloknál elemeire szerelt állapotban. A zajvédő fal kertbe így nagyon hatásos lesz, illetve a tartósság és stabilitás is biztosított. Nagy előny, hogy mindez külön statikus méretezés nélkül biztosított, tehát nincs szükség sziklás, kő matracos vagy betonozott aljzatra.

Back To Top