kazán tisztítás
Szolgáltatás

Időnként kell a kazán tisztítás

kazán tisztítás
Kazán tisztítás

A gázfűtés nagyon kényelmes, hiszen a használatával olyan hőfokot csinálhatunk a házban, amilyet akarunk, ráadásul koszmentesen. Természetesen a karbantartásról nem szabad megfeledkeznünk, mivel a kazán tisztítás elengedhetetlen feladat, egyrészt a biztonság, másrészt pedig a megfelelő működés elérésének érdekében. Például a gázkazán vízzel érintkező alkatrészein lerakódó vízkő és egyéb szennyeződések eltávolítása speciális savazó berendezéssel távolítható el.

A kazán tisztítás ideje elérkezett, amikor a használati meleg víz hőfok és mennyiség ingadozást észleljük, esetleg működés közben szokatlan zajokat hallunk. Ezek ugyanis a vízkő jelenlétének legfontosabb jelei. Sohasem haszontalan dolog a kazántest hőcserélők vízkőmentesítése, tisztítása. Az időszakonként elvégzett kazán tisztítás sok meghibásodástól védi meg a berendezést. Szakemberek szerint, a vízkő eltávolítását legritkábban kétévente ajánlott elvégezni. De magától értetődik, hogy az egész rendszert is tisztítani kell.

Fontos teendő a fűtési rendszer átmosása

Sajnos léteznek nagyon gyakran előforduló hibák, mint az, hogy nem mindegyik radiátor fűt, esetleg csak foltokban melegszik valamelyik, padlófűtés esetén gyengén melegedő vagy teljesen hideg területek, illetve ha sűrűn kell légteleníteni. Azért szükséges a fűtési rendszer átmosása, mert ezeknek a hibáknak az oka a legtöbb esetben valamilyen szennyeződés a szisztémában. A csövekben és a radiátorokban maradhat olaj és más szennyező anyagok a gyártás során, használat közben vasoxid szennyeződés, más néven fűtésiszap keletkezik.

Ugyanakkor, hosszabb távon a kazán és a radiátorok, csövek is vízkövessé válnak, ezért rendszeres időközönként a fűtési rendszer átmosása nélkülözhetetlen. Padlófűtés esetén például alacsonyabb hőmérsékletű a fűtővíz, ezért könnyebben tenyésznek benne algák és baktériumok, ennek következtében dugulás keletkezhet, de a kémiai folyamatok miatt akár gáz is. A fűtési rendszer átmosása érdekében, érdemes felvenni a kapcsolatot a futesrevital.hu portálon megismerhető céggel.

Back To Top