koronavírus teszt típusok
Szolgáltatás

Koronavírus teszt típusok: miben különböznek egymástól?

koronavírus teszt típusok
Koronavírus teszt típusok

2020 márciusa óta életünk részévé vált a koronavírus. Habár a mindennapi életünket korlátozó intézkedéseket a járványhelyzet javulásával feloldották, külföldre utazáshoz például védettségi igazolványra, tesztre van szükség. A tesztelésnek utánajárva több opciót találhat. A különböző koronavírus teszt típusok más-más célt szolgálnak. Érdemes a választott intézménynek utánajárni, fontos, hogy könnyen megközelíthető, jól felszerelt és szakképzett munkatársakkal ellátott legyen. Telefonon, illetve interneten keresztül is lehetséges az időpontfoglalás.

A mintavétellel járó kellemetlenségek enyhítése érdekében több helyen garatból végzik azt. Fontos tudni, hogy a mintavétel előtt 4 órával kerülendő az evés-ivás, dohányzás. Nem ajánlják még víz fogyasztását sem a teszt elvégzése előtt legalább két órán át. Az úgynevezett ELFA teszt kimutatja, hogy vannak-e antitestek, de számszerű adatot nem nyújt, arra a Centaur nevű teszt szolgál. A határátlépéshez vagy repülőtérre általában a 48 órán belül végzett teszteredménnyel szükséges érkezni, de érdemes utazás előtt folyamatosan tájékozódni az adott országba utazás feltételeiről.

Elérhető angol PCR teszt kiállítása is, és létezik SOS PCR teszt, amely a mintavételt követően már 12 órán belül eredménnyel szolgál. Megtévesztő, hogy a hűvös őszi idő beköszöntével felüti fejét az influenza vírus is, amely szintén megfázásos tüneteket okoz. Érdemes immunerősítés céljából már a nyárvégi hónapoktól a C-vitaminpótlás. Ha Ön nem preferálja az étrendkiegészítőket, remek C-vitaminforrás a csipkebogyó, a citrusfélék, a feketeribizli, a zöldpaprika vagy a brokkoli. Javítja az immunitást a fokhagyma és a gyömbér is.

Fertőzések elhárításában segítségünkre lehet a kamilla, hibiszkusz vagy kasvirág tea. Az immunrendszert befolyásoló tényező lehet a napfény, a stressz és alvási szokásaink egyaránt. A megelőzés érdekében ajánlott maszkot viselni, gyakran kezet mosni, olyan áruházakat választani a vásárláshoz, ahol rendszeresen fertőtlenítenek. Amíg nem küzdjük le teljesen a koronavírust, minden kis lépés számít egészségünk megőrzése érdekében.

Back To Top