Szolgáltatás

Legyen tisztában vele, hogy a SEO mit jelent

SEO: Search Engine Optimization
SEO: Search Engine Optimization

Szeretne egy olyan weboldalt, ami számos látogatót vonz, akikből akár ügyfelek is válhatnak? Akkor, mielőtt belefogna saját kezűleg megépíteni vagy rábízná valakire ezt a jelentőségteljes feladatot, alaposan olvasson utána a lehetőségeinek!

Példának okáért, egy leendő webáruház tulajdonosnak feltétlenül tisztában kell lennie a SEO fogalmával. Ön tudja, hogy mit takar ez a rövidke mozaikszó? Ha nem, most röviden bevezetjük a keresők és a keresési listák világába. A SEO az angol Search Engine Optimization kifejezés rövidítése, ami magyarul keresőoptimalizálást jelent.

A keresőoptimalizálás abban lehet a segítségünkre, hogy a weboldalunkat előrébb juttassuk a releváns kulcsszavakra kapott keresési listákon. Miért fontos ez? Azért, mert a legtöbben csak az első néhány találat között böngésznek, így az 50, 100 oldalon lévő weboldal gyakran teljesen figyelmen kívül marad. Sőt, olykor már a második oldalon is alig akad, aki rákattint, ezért kiemelten fontos, hogy milyen helyezést érünk el. A SEO technikák révén, az első pár találat közé léphetünk elő, azonban tudni kell, hogy ez nem egyik napról a másikra történik.

A keresőoptimalizálás kimondottan lassú folyamat, aminek során fejlesztik a weboldal szöveges tartalmát, értékes külső cikkeket írnak, amelyek a honlapra mutató linkeket tartalmaznak és szükség szerint szerkezeti változásokat is eszközölnek. Természetes a SEO lépésit gyorsan is el lehetne végezni, de azt a keresők sem díjaznák, sőt, büntetésül még hátrébb sorolhatnak. Ha szeretne részleteiben olvasni a témáról vagy profi segítséget kérne, akkor keresse fel a www.seo101.hu weboldalt!

Ismerje meg közelebbről, hogy a SEO mit jelent!

A SEO vagyis a keresőmotorok optimalizálása a digitális korban, kulcskérdéssé nőtte ki magát. Nyilván ennek a kereskedelem területén van leginkább jelentősége. Azok a felületek igyekeznek az élre törni, amelyek valamilyen terméket, szolgáltatást kínálnak az ügyfeleiknek. Ez a rövid verzió. De, ha kicsit mélyebben is érdekli, hogy a SEO mit jelent, akkor érdemes ennek utánajárnia. Egy teljesen új területről van szó, ami az évek távlatában folyamatosan fejlődött. Amióta léteznek a keresőmotorok, amilyen a Google, azóta igyekeznek azokat manipulálni.

A feladat a kezdeti időszakban egyszerűbb volt, míg mostanra sokkal bonyolultabbá vált. Azzal pedig, hogy a SEO mit jelent, egyre többen kezdtek el valamilyen formában foglalkozni. A különféle technikák kidolgozása, majd alkalmazása, kellő háttértudást követel. Természetesen, mint oly sok más dolognál, úgy itt is van lehetősége a saját kezébe vennie a dolgokat, de így a kimenetel kétséges lesz. Nem elég tudnia, hogy a SEO mit jelent, mert érteni is kell hozzá.

Miképpen alkalmazható a SEO?

Amint túllépet azon, hogy a SEO mit jelent, máris jöhet a következő lépés, ami nem más, mint a megfelelő technikák bevetése. Ezeknek van technikai és tartalmi részük egyaránt. A keresőmotorok által alkalmazott algoritmusok, a köznyelvben botoknak, pókoknak hívják ezeket, folyamatosan monitorozzák az egész internetet és igyekeznek adott paraméterek alapján rangsorolni az egyes oldalakat. Ennek függvénye lesz végül, hogy hányadik helyre jut az adott felület kiajánlásra, amikor valamilyen kifejezés lesz beírva a keresőbe.

Tudva, hogy a SEO mit jelent és miként működik, máris kialakul a nagy kép arról, milyen irányban érdemes elindulni a siker érdekében. Van tehát tennivaló, de ebben leginkább a szakemberek jártasok, akik régóta foglalkoznak a témával és a tudás mellett, megfelelő kapcsolati rendszerrel, infrastrukturális háttérrel bírnak, hogy túl azon, a SEO mit jelent, azt kiválóan tudják alkalmazni. Ez lehet a siker receptje.

A SEO mit jelent egy vállalkozáson belül?

Amikor egy cég kifejezetten arra alapozza a bevételét, miszerint az interneten keresztül találjon magának vásárlókat, akkor nem kérdés, hogy a SEO mit jelent számukra. Alapvetően mindent! A keresőoptimalizálás nélkül, egyedül a folyamatosan működtetett reklámkampányokban bízhatnak, amik becsábítják a közönséget, de ezeknek van egy komoly hátrányuk. Mégpedig az, hogy a felmérések szerint, a felhasználók közel fele nem veszi ezeket figyelembe. Ennek oka lehet a túlzottan erőltetett megjelenés, a hitelesség kérdése és hasonlók.

Az organikus találatokban tehát muszáj benne lenni a top 10-ben, amennyiben cél ezt a vásárlótömeget megszólítani. A SEO mit jelent a hitelesség tekintetében? A rendszeresen megjelenő, a témában releváns tartalom a felületen, a nagyobb forgalmú oldalakon elhelyezett PR cikkek könnyen felkelthetik mind az algoritmusok, mind a fogyasztók figyelmét. Ennek pedig meglesz a pozitív eredménye, már amennyiben azt szakértő kezekre bízza. Végül pedig, a bevétel növekedésén érheti tetten azt, hogy a SEO mit jelent igazán.

Back To Top