Webáruház

A mikro öntözés nagyon hatékony módszer

Mikro öntözés

A kerti növényzetet jellemzően mesterséges öntözéssel tartjuk életben illetve növesztjük. Ezért fontos, a kerti öntözőrendszer kiépítése, ami lehet fúrt kút vagy a kerti csapból származó víz is.

A palánták és egyéb növények fejlődésének fokozására pedig a mikro öntözés válik szükségessé. A csepegtető módszere már régóta jól bevált módszer a talaj folyamatos nedvesen tartására. A kertesontozes.hu webáruházban minden ehhez szükséges eszközt és kiegészítőt megtalál, így például a paprika, bab és uborka is folyamatosan nedves talajban tud gyorsan és szépen növekedni. A mikro öntözéshez kifejlesztett öntözőfejek, kapilláris csövek és csatlakozók egy helyen megvásárolhatóak.

Elég csak előre megtervezni az ültetendő palánták helyét és ahhoz mérten ki lehet számolni a szükséges csövek hosszát, valamint a kapcsolódó szerelvények darabszámát. A mikro öntözés kevés csapadék esetén válik igazán fontossá, hiszen folyamatosan pótolni kell a gyökérnek a folyadékot. Érdemes szakember segítségét is kikérni, a megfelelő rendszer kiépítése érdekében.

Back To Top