Webáruház

Milyen a jó csatornarács?

A jó csatornarács

Manapság az építőipart a kisebb és nagyobb, különleges megoldásokkal előállított rácsos szerkezetek dominálják, amik számtalan területen, helyzetben kiválóan megfelelnek.

Pontosan ilyen megoldás a csatornarács, ami masszív, megbízható jellege miatt ott is használható, ahol más eszközök csődöt mondanának. De miért is annyira jó a csatornarács, és miért tartják úgy a mérnökök és szakértők, hogy az ember nem jár rosszul ezzel? Nos, a kellék használható lépcsők, kéményseprő járdák kialakítására, és helytáll akkor, ha tetőjárdákról van szó. Napjainkban már olyan darabokat is piacra dobnak a gyártók, amelyekben nyugodtan meg lehet bízni a mezőgazdasági gépek és a konténerek esetében is. Mindez azért van így, mert a komolyabb csatornarács teherbírása elérheti a 250 kg-t is.

Tudni kell, hogy ez csak 200×200 mm-es felületen terhelve igaz. Sokakat ez azért lep meg, mert a csatornarács általában mindössze csak 10 kilogrammot nyom, mégis hatalmas terhelést elbír. Ez a szerkezet számtalan webshopban és szaküzletben megvehető.

Back To Top